Fernando Alonso nakon utrke u Kini komentirao je borbu sa Sebastianom Vettelom u samoj završnici utrke.

Iako zadovoljan zbog mogućnosti borbe sa bolidom iz samoga vrha, Španjolac je realno sagledao situaciju i priznao kako ta borba ne prikazuje realan odnos snaga između Ferrarija i McLarena.

“Jasno je da to nije bila ravnopravna borba jer je Sebastianov bolid bio poprilično oštećen nakon sudara zbog čega sam bio dosta brži u prolascima kroz zavoje,” rekao je dvostruki svjetski prvak.

Alonso je priznao kako je bio nemalo iznenađen kada je pred kraj utrke ispred sebe vidio jedan od Ferrarijevih bolida.

“Bio sam iznenađen kada sam pred kraj utrke ispred sebe vidio Ferrari koji ide dosta sporo i u zavojima odlazi prilično široko. Pitao sam se o čemu se radi, a kada su mi javili da je Sebastian u problemima zbog sudara sa Verstapenom, čim se ukazala prilika iskoristio sam je i prošao ga.”

Španjolac je komentirao i situaciju sa izlaskom sigurnosnog automobila koji se na stazi pojavio samo krug nakon što se Alonso vratio iz boksa.

“Sigurnosni automobil danas nam baš i nije pomogao. Da nije došao na stazu odmah nakon mog izlaska iz boksa, možda smo mogli ostvariti još bolji rezultat,” smatra vozač McLarena

Ipak Alonso je prilično zadovoljan postignutim rezultatom, te je naglasio kako su u McLarenu ponovno iskoristili razvoj događaja na stazi i došli do solidne sedme pozicije.

“U konačinici, imali smo nekoliko dobrih borbi na stazi, mogli smo i pretjecati što je odličan osjećaj i ponovno smo ostvarili dobar rezultat za momčad,” zaključio je Španjolac.