Binotto: Ne mogu biti siguran da se incidenti između Vettela i Leclerca neće ponavljati

Šef Ferrarijeve momčadi kaže da je odradio sastanke sa svojim vozačima, vezano uz događaje na Velikoj nagradi Rusije, a rekao je i da ne može biti siguran da se incidenti između njih dvojice neće ponavljati u budućnosti.

Ferrari je u Sočiju imao novu kontroverznu situaciju između Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca. Zaigrali su se malo u talijanskoj momčadi s timskim odredbama kad je na startu utrke Leclerc odradio posao za Vettela, pomogavši mu da se probije ispred Lewisa Hamiltona, da bi onda Nijemac odbio vratiti poziciju, kako je bilo planirano. Donekle i s razlogom jer je bio brži.

Kasnije je Ferrariju sreća okrenula leđa. Vettelu je stao bolid, a Leclerc je u periodu virtualnog sigurnosnog automobila pao iza Mercedesovih vozača i osvojio tek treće mjesto.

Oba vozača poručila su da taj incident ne treba posebno napuhavati i da se brzo okreću sljedećoj utrci. Uoči Velike nagrade Japana proveli su nešto vremena u tvornici, a Mattia Binotto to je iskoristio za čašicu razgovora sa svojim pilotima.

“Mislim da smo imali pozitivan, konstruktivan, iskren, pošten i transparentan razgovor s obojicom individualno”, rekao je Binotto na konferenciji za medije, ističući zadovoljstvo ishodom tih razgovora.

“Mislim da ono što se dogodilo u Sočiju i nije tako strašno, ali sigurno da takve stvari treba istaknuti i poboljšati. Mislim da je to prilika da naučimo lekciju i budemo bolji u budućnosti.”

Talijan se potom susreo s pitanjem može li biti siguran da se u budućnosti neće događati slični incidenti između Vettela i Leclerca.

“Koliko siguran mogu biti da se neće dogoditi? Nisam uopće siguran”, rekao je.

“Mislim da su obojica vrlo dobri vozači. Idu po ispunjenje osobnih ciljeva, a to je pobjeđivanje utrka. Mislim ipak da je važnije da između nas postoje jasni odnosi i korektnost, to je ključno po mom mišljenju.”

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 6. lipnja 2020. godine U noći i tijekom jutra vozit će se po mjestimice mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima na Jadranu, a poslijepodne i navečer u unutrašnjosti. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je […]
 • Radari 05/06/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAMetković-Sv. Franje Asiškoga-Metković,L6901319:00-21:00VIROVITIČKO-PODRAVSKAVirovitica-Milanovac20:00-21:00
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news