Feline Motorcycles sprema jedinstveni streetfighter Feline One (foto)

Švicarski Feline Motorcycles udružio se s dizajnerskim studijom Yacuba koji vodi industrijski dizajner Yacuba Galle na projektu koji je rezultirao studijom Feline One. Iza tog imena krije se konceptni naked modernog dizajna koji bi trebao oživjeti sljedeće godine…

Feline One konceptni je motocikl koji je za Feline Motorcycles dizajnirao dizajner namještaja Yacuba Galle. Ovaj dizajner posljednjih je deset godina proveo testirajući najbolje svjetske dvokotače. Svi oni na svoj su ga način osvojili, ali im je uvijek falilo ono nešto. Kako bi tome doskočio Galle je odlučio dizajnirati motocikl koji će spojiti dvije stvari – vrhunski dvokotač i dizajn kojem on teži.

Tako je nastao Feline One, moderan naked pokretan trocilindarskim agregatom obujma 801 ccm koji raspolaže sa 172 KS. Kod konstruiranja ovog dvokotača spomenuti dizajner fokusirao se uglavnom na korištenje karbona od kojeg su izrađeni dio okvira, naplatci, prednja i stražnja vilica i oplate.

To je omogućilo da Feline One teži tek 155 kg. Unatoč relativno maloj masi ovaj motocikl pri dolasku na tržište bit će itekako “težak”. Feline One navodno će koštati 1.9 milijuna kuna što nije nimalo pristupačno, ako nas pitate.

Feline Motorcycles sprema jedinstveni streetfighter Feline One (foto) je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova