Gasly: Moj način vožnje je preagresivan za RB15

Pierre Gasly je izjavio kako početak sezone u Red Bullu nije baš bio sjajan za njega, posebno zato što njegov agresivan način vožnje ne odgovara bolidu Red Bulla niti Pirellijevim gumama za sezonu 2019.

Francuz je imao napet početak sezone, ali kako vrijeme odmiče počeo je pokazivati napredak i osjećati se ugodnije u svom RB15. Sam je izjavio kako je jedan od faktora koji usporavaju njegov napredak agresivan način vožnje, posebno prilikom korištenja gasa.

“Nisam daleko od dobre forme. Mislim da sam skoro potpuno zadovoljan bolidom, ima samo nekoliko sitnica koje bi promijenio,” ODGOVORIO JE GASLY NA PITANJE KOLIKO JE DALEKO OD TOGA DA SE OSJEĆA SASVIM UGODNO U SVOM RED BULLU.

Gasly je rekao kako ima još toga za pokazati. U momčadi vide da je bolid konzistentniji, predvidljiviji i da je to dobra polazna točka za svaki vikend. Još nekoliko stvari trebaju promijeniti kako bi pronašli nekoliko desetinki koje nedostaju. Također, Gasly sam mora poraditi na tome da se dobro osjeća u bolidu.

“Došao sam u momčad sa dobrim paketom, međutim moj agresivan način vožnje nije odgovarao bolidu. Moramo naporno raditi da bi se isplatilo. Naravno, i ja ću dati sve od sebe,” Rekao je Gasly.

Ono što je poseban izazov za Red Bull je pronaći konstantan balans bolida u zavojima. To je nešto što je posebno pravilo problem Gaslyju, i na tome rade još od početka godine. Kako je napredak evidentan, i Gasly se bolje osjeća.

“smatram da se tu može još dosta popraviti, ali napravili smo korak unaprijed u odnosu na početak godine. Moja agresivnost se ponekad isplati, a ponekad to uzrokuje pregrijavanje guma. U tom pogledu se moram popraviti.”

Iako je Gaslyjev momčadski kolega Max Verstappen pokazao više od početka sezone, šef momčadi Christian Horner je rekao kako vjeruje da će se Francuz popraviti.

“Pierre stalno napreduje. U Španjolskoj je pokupio ostatke nečijeg bolida sa staze i svejedno je odvezao dobru utrku. Smatram da stalno pokazuje napredak,” objasnio je Horner.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 5. lipnja 2020. godine. Vozit će se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je povremeno na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo. […]
 • Untitled 05/06/2020
  Nema podataka ...
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news