Haas je u subotu izazvao pozitivan šok na Interlagosu jer će njihova oba bolida biti u prvih deset na startu utrke prvi put nakon VN Španjolske još u svibnju, i to s bolidom koji je u osnovi specifikacija iz davnog Melbournea. Ali s toplijim uvjetima koji se očekuju u nedjelju, i Romain Grosjean i Kevin Magnussen očekuju da će utrka biti puno teža.

Grosjean je spojio niz dobrih krugova kako bi završio odličan osmi, a čak je i malo nagovijestio da je mogao dobiti i Pierrea Gaslyja na sedmom mjestu da je uspio uloviti vožnju s manje otpora zraka iza vodećeg Maxa Verstappena. Magnussen je imao malo lošije vrijeme, za deseto mjesto. Međutim, oba vozača pomaknut će se za jedno mjesto više, pošto je Charles Leclerc dobio kaznu od deset mjesta na startu utrke.

“Sretan sam zbog tima. Imajte na umu da je to automobil iz Melbourna. Sjajan posao ekipe, imati oba automobila u Q3 je nevjerojatno. Sutra će možda biti drukčiji dan zbog toplijih temperatura, ali nema veze, danas ćemo uživati ​​u ovom rezultatu”, rekao je Grosjean.

Magnussen nije bio šokiran njihovim tempom, smatrajući da je Haas imao solidan bolid u kvalifikacijama. Ali poput Grosjeana, u nedjelju očekuje izazovno poslijepodne.

“Vidjeli smo prije ove sezone da bolid može dobro odraditi kvalifikacije. Više ću se iznenaditi ako sutra možemo zadržati ove pozicije. U posljednjih nekoliko utrka bili smo izvan ritma, pa je dobro biti u Q3 s oba automobila. To samo pokazuje da imamo neki potencijal, jednostavno ga ne možemo vrlo često upotrijebiti s ovim bolidom. Vidjet ćemo kako će biti sutra, ali bit će vruće. Upravljanje gumama bit će teško”, rekao je Magnussen.

Budući da Alfa Romeo ima samo sedam bodova prednosti u prvenstvu konstruktora, bit će velika prilika za Haas da u nedjelju uzme mnogo bodova u borbi za bolje mjesto u prvenstvu.