Sauber Motorsport AG, tvrtka koja nadzire u upravlja radom momčadi Alfa Romeo Racing, objavila je kako na mjesto tehničkog direktora momčadi dolazi Jan Monchaux, dosadašnji šef aerodinamičkog odjela momčadi. Na funkciju će stupiti od 1.8. ove godine i zamijenit će dosadašnjeg tehničkog direktora Simonea Restu, koji će krajem ovog mjeseca napustiti ekipu.

“Jako sam uzbuđen zbog nove dužnosti koju ću imati u momčadi. To je novi izazov za mene i jedva čekam početi raditi na novoj poziciji. Zahvaljujem se vlasnicima momčadi, šefu momčadi i cijelom vodstvo momčadi na pruženoj prilici. Nastavit ćemo raditi gdje smo dosad došli, želimo što više napredovati. Vjerujem kako je pred nama svjetla budućnost,” rekao je Jan Monchaux.

Već dugo vremena kruže glasine o povratku Simonea Reste u Ferrari, a ova vijest će samo dodatno potvrditi te glasine, iako još nema službene obavijesti iz Ferrarija.

“Želim se zahvaliti Simoneu na njegovom uloženom trudu u napretku i razvitku momčadi. Želim mu puno sreće u daljnjem radu na njegovim budućim dužnostima. Radio je briljantan posao te vjerujem kako će tehničko osoblje i nakon njegovog odlaska nastaviti kvalitetno razvijati raditi svoj posao kako bi momčad postigla što bolje rezultate,” izjavio je šef momčadi Fred Vasseur.