Marko: Honda će 2020. imati istu snagu motora kao Mercedes i Ferrari

Red Bullov Helmut Marko čvrsto vjeruje kako će Honda iduće sezone imati jednako snažnu pogonsku jedinicu kao i Mercedes i Ferrari. Već ove sezone je napredak očigledan, a Marko entuzijastično smatra kako će se uzlazna putanja nastaviti i sljedeće sezone.

“Po pitanju šasije, mislim kako ćemo iduće sezone biti spremniji nego što smo bili pred početak ove. Također, napredak Honde tijekom ove sezone je obećavajući te ako se nastavi ovako kontinuiran razvoj definitivno će Honda po snazi biti rame uz rame s Mercedesom i Ferrarijem,” rekao je Helmut.

Dodaje kako ove godine nisu uspjeli izvući sav potencijal Hondine pogonske jedinice, a očekuje kako se isto neće dogoditi 2020.

“Dosad smo uradili dobar posao, napredujemo korak po korak. Znamo da je Honda u prošlosti imala mnogo problema s pouzdanosti, no ove sezone je situacija po tom pitanju puno bolja. Mislim da rade prave stvari, sve teče kako je planirano i vjerujem kako iduće sezone nećemo biti treći u prvenstvu.”

Ovi Markovi optimistični stavovi dolaze u vrijeme kad je obitelj Verstappen izrazila sumnju u napredak Red Bulla za iduću sezonu. No, Marko ovaj pritisak od strane Verstappena gleda s pozitivne strane.

“Ne bi rekao da je iduća sezona ključna. Da, to jest zadnja sezona u kojoj Max može postati najmlađi svjetski prvak F1, no to nije primarni cilj. Moramo napredovati i proizvesti najbolji bolid, sposoban za napad na naslov prvaka. To je dio naše DNA, želja za pobjedom. Tome trebamo težiti,” zaključio je Marko.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 5. lipnja 2020. godine. Vozit će se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je povremeno na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo. […]
 • Untitled 05/06/2020
  Nema podataka ...
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news