Pogrešan setup krivac za Magnussenovu frustraciju

Gunther Steiner, šef Haasa, izjavio je da je bolid Kevina Magnussena imao pogrešan setup te je radi toga dovelo do izljeva frustracija danskog vozača preko radio veze koju je sam Steiner morao prekinuti. Magnussen je startao iz boksa nakon incidenta u Q2 dijelu kvalifikacija radi kojeg je morao koristiti novi (rezervni) bolid i novu mjenjačku kutiju. Tehničari su radili cijelu noć kako bi svom vozaču omogućili što bolji bolid.

S obzirom da je startao iz boksa, Danac je mogao uraditi bilo koju modifikaciju na svom bolidu pa je tako podesio setup za koji je mislio da će mu donijeti što veći napredak. Takve postavke nisu donijele ništa dobro, a Magnussen je bio toliko isfrustriran da je u zadnjem dijelu utrke rekao preko radio veze da mu je ovo najgore iskustvo koje je imao u nekom od bolida.

Nakon što je inženjer odgovorio da je i momčad nezadovoljna s tempom, danski vozač je nastavio sa žaljenjem, ali ga je ubrzo prekinuo Steiner na dosta neobičan način za komunikaciju tijekom utrke.

“Ovo se ni nama ne sviđa. To znači da je za sad dosta priče. Dosta znači dosta,” ljutito mu je odbrusio Steiner.

Magnussen se nakon utrke ispričao cijelom timu u garaži.

“Dečki, zaista mi je žao. Znam da ste frustrirani kao što sam i ja, stvarno mi je žao. Dečki iz garaže, oprostite i vi. Uradili ste odličan posao kao i uvijek,” svjestan svoje greške bio je Haasov vozač.

Steiner je priznao da je strategija bila pogrešna jer je Magnussen ostavljen bez ikakve šanse da se bori za dobar rezultat.

“Kad smo radili na rezervnoj šasiji uradili smo nešto drukčiji setup jer nam je bilo dozvoljeno radi starta iz boksa. Očito da nam to nije donijelo ništa. Barem smo naučili nešto. Naravno da nismo namjerno učinili bolid lošijim, htjeli smo napraviti iskorak i nismo uspjeli.”

Dok je Magnussen pričao s inženjerom, Steiner je imao osjećaj da će on nešto trebati reći.

“Vidio sam kako se razgovor odvijao. Odlučio sam da se umiješam ako nastavi. Kevin je nastavio s negativnim komentarima i morao sam to završiti. Utrka nije vrijeme za otvorenu diskusiju.”

“Nekad moraš povući takav potez. Znao sam da će ga to “ohladiti”. Poznajem sve koji rade ovdje veoma dobro. Morao sam ovo zaustaviti jer nema smisla da ovo svi ostali slušaju i smiju nam se.”

Glavna briga za Steinera je utjecaj negativni komentara upućenih timu koji je cijelu noć radio kako bi što bolje pripremio bolid.

“Svjestan sam koliko ljudi ima koji su razočarani učinkom na stazi. Ne treba ih nitko podsjećati na to. Pričali smo o ovome mnogo i znamo što nije i što jeste u redu.”

“Kevin se svima putem radija ispričao poslije utrke. To je bilo u redu. Svi su frustrirani. Dečki su radili do tri sata ujutro i sutradan si posljednji. To nije nimalo motivirajuće i ne treba pričati o tome i žaliti se.”

“S obzirom na situaciju nisam htio da se bilo tko kritizira više nego što je zaslužio. Kevin nije htio kritizirati nego pojasniti situaciju koja je realno bila očajna. Nikoga ne krivim. Bilo je što je bilo. Kevin se ispričao kao što rade odrasli i prešli smo preko toga. Nema potrebe zadržavati se na tome,” zaključio je Steiner.

 

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 06/07/2020
  Prometna prognoza za 07. srpnja 2020. godine Pojačan promet očekujemo tijekom dana na pojedinim graničnim prijelazima i na važnijim dionicama cesta. Zbog povremeno veće gustoće prometa vozit će se usporeno i u koloni, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Zbog jake i olujne bure, a u prvom dijelu dana podno Velebita I s […]
 • Radari 06/07/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAZaton-Plat,D819:00-23:3019:00-23:30ISTARSKABuzet-Lupoglav,D4418:00-19:00MEĐIMURSKABanfi,D22720:00-20:30
 • Korisni telefonski brojevi 06/07/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 06/07/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news