Racing Point na VN Njemačke dolazi sa skoro novim bolidom

Racing Point planira značajna unapređenja bolida za VN Njemačke, što je tehnički direktor momčadi Andy Green opisao kao “gotovo novi bolid”. Momčad planira izmijeniti filozofiju aerodinamičkog paketa, obzirom da su nedavno Toyotin aerodinamički tunel u Kölnu zamijenili Mercedesovim postrojenjem u Brackleyju.

Dodatni resursi iz Silverstonea su ubrzali proces razvoja bolida, što je ranije bilo uvjetovano nedostatkom financijskih sredstava. U Barceloni je momčad predstavila novi prednji aerodinamički i ovjesni paket, međutim imali su problema s optimizacijom novih dijelova. Sljedeće veće unapređenje je planirano za ljetnu pauzu, prije VN Njemačke koja je na rasporedu krajem srpnja.

“Radi se o velikim promjenama. Čitava filozofija aerodinamičkog paketa se mijenja. Moramo to riješiti što prije, nadamo se prije Mađarske,” rekao je Otmar Szafnauer.

Szafnauer tvrdi da takve drastične promjene u pola sezone znače i preuzimanje rizika. On smatra da i druge momčadi rade isto što oni sada pokušavaju i planiraju.

“dosta toga će se promijeniti, promijenit će se protok zraka. Smatram da idemo u dobrom pravcu, te da će to sve biti pomak u napretku bolida,” izjavio je Szafnauer.

Tehnički direktor momčadi, Green, je rekao kako se promjene moraju posebno odnositi na one stvari koje su im stvarale probleme na utrkama kao što je Barcelona.

“Staza u Barceloni je bila teška za nas sa aspekta balansa bolida. Pri tome mislim na nekoliko zadnjih godina, radi se o tome da već neko vrijeme ne možemo da riješimo iste probleme. Prije ljetne pauze nam dolaze neki novi dijelovi, gotovo čitav novi bolid. Nadam se da ćemo riješiti probleme koje redovno imamo na stazama poput Barcelone,” rekao je Green.

Što se tiče sadašnjih slabosti njihovog RP19 rekao je kako imaju problem u dužim zavojima. U zavojima od 180 stupnjeva jako troše gume i ne mogu zadržati stabilnost bolida kroz cijeli zavoj. Green je osim toga primijetio i da se momčad ove sezone razvija brže i bolje nego ranije i da će se potruditi držati priključak s ostalim momčadima, te da je cilj za iduću sezonu pripremiti iz temelja novi bolid.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 6. lipnja 2020. godine U noći i tijekom jutra vozit će se po mjestimice mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima na Jadranu, a poslijepodne i navečer u unutrašnjosti. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je […]
 • Radari 05/06/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAMetković-Sv. Franje Asiškoga-Metković,L6901319:00-21:00VIROVITIČKO-PODRAVSKAVirovitica-Milanovac20:00-21:00
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news