Rosberg: Leclerc je zaslužio više vremena u pokušaju da sustigne Mercedes

Svjetski prvak iz 2016. godine, Nico Rosberg, je nakon utrke u Kini izjavio kako je prema njegovom mišljenju Leclerc trebao dobiti ipak malo više vremena da sustigne dva Mercedesa, a da nije trebalo tako brzo mijenjati pozicije sa Sebastianom Vettelom.

Podsjetimo, u 11. krugu utrke je iz Ferrarija došla naredba prema Leclercu da propusti svog momčadskog kolegu jer je prema njima u tim trenutcima Vettel bio brži i imao je više šanse da sustigne dva Mercedesa.

To je već treći put u tri utrke da je Leclerc dobio upute iz bokseva koje su išle sve na ruku Vettela. Prvi put nije smio napasti Vettela u Australiji, u Bahreinu je dobio istu naredbu ali je prednost u brzini bila prevelika te je jednostavno prošao Vettela na pravcu, i sada treći put u Kini.

”Ta odluka o propuštanju Sebastiana u utrci je jako teška za vozača. On je poslušao momčad te za sada mora živjeti s time. Očito je da je on u ovom trenutku drugi vozač Ferrarija”

”Nisu mu dali pravu priliku da pokaže brzinu koju je imao, nakon samo jednog kruga upozorenja da će morati propustiti Vettela ako ne ubrza, dobio je naredbu da ga propusti. Na kraju su u Ferrariju još i pogriješili sa strategijom te je Leclerc završio i iza Maxa, što ga je zasigurno još dodatno oneraspoložilo,” rekao je Rosberg.

Nakon VN Kine, Vettel je prešao Leclerca u poretku vozača za jedan bod, ali je već na velikih 31 bod od vodećeg čovjeka prvenstva – Lewisa Hamiltona. Kao što znamo, Mercedes je u sve utrke do sada uzeo prva dva mjesta te je ispred Ferrarija čak 57 boda.

”Stvarno se nadam da Ferrari može malo podignuti nivo igre, ovo za sada ne izgleda obećavajuće. Nadam se da će iz Maranella vrlo brzo uzvratiti udarac Mercedesu,” zaključio je Rosberg.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 5. lipnja 2020. godine. Vozit će se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je povremeno na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo. […]
 • Untitled 05/06/2020
  Nema podataka ...
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news