Sainzov petak u Japanu počeo “blagim srčanim udarom”, a završio “u sedmom nebu”

Petak na Velikoj nagradi Japana očajno je počeo za Carlosa Sainza u McLarenu, no Španjolac je na kraju dana imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

U prvim sekundama prvog slobodnog treninga na stazi Suzuka, Sainzov McLaren stao je u prvom zavoju. Bolid je odguran natrag u pit lane, a srećom po španjolskog vozača, pokazalo se kako ipak nije riječ o ozbiljnom kvaru. Uspio se brzo vratiti na stazu pa oba slobodna treninga završiti “u sedmom nebu”, odnosno na sedmoj poziciji, kao najbolji od vozača izvan triju najboljih momčadi.

“Počelo je blagim srčanim udarom. Mislio sam da ću propustiti cijeli prvi slobodni trening, ali srećom problem je bio samo u konekciji jednog senzora i odmah smo se vratili na stazu. Mogao sam odraditi oba treninga bez ikakvih problema”, izjavio je Sainz.

Na prvom treningu bio je desetinku sekunde brži od Pereza u bolidu Racing Pointa. I na drugom treningu mu je Meksikanac bio prvi pratitelj, ali razlika je bila tri desetinke.

Gledajući vremena, može se zaključiti kako McLarenu nedostaje maksimalne brzine. U trećem sektoru Sainz je gubio u odnosu na konkurente, ali zato je prvi sektor bio sasvim druga priča.

“Bolid se ponaša dobro u prvom sektoru ovdje, što je uvijek dobro. Sektori dva i tri nisu nešto posebno, ali nadoknađujemo vrijeme u prvom sektoru. Nažalost, vrlo smo spori u trećem sektoru, u šikani i na dugačkom pravcu.”

“To je kompromis. U posljednje vrijeme naš bolid dobro reagira kad trebamo više downforcea pa se malo poigravamo s tim postavkama”, objasnio je Španjolac.

Sainza ne brine da bi mogao gubiti pozicije na dugačkom pravcu u trećem sektoru, koji još uključuje slavni zavoj 130R i žestoko kočenje za šikanu prije startno-ciljne ravnine. U McLarenu su donijeli proračunatu odluku da je bolje bolid prilagoditi zavojitim dijelovima staze.

“Da, zato nismo posebno dobri u sektoru tri, ali ako će to značiti da ćemo se kvalificirati na sedmo mjesto, onda smo donijeli pravu odluku.”

U ukupnom poretku Carlos je na sedmom mjestu, a u Japanu ima dobru priliku preskočiti Pierrea Gaslyja. Razlika između njih je samo tri boda.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 05/06/2020
  Prometna prognoza za 5. lipnja 2020. godine. Vozit će se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima. Pojačan promet i povremene zastoje očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan promet osobnih vozila moguć je povremeno na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo. […]
 • Untitled 05/06/2020
  Nema podataka ...
 • Korisni telefonski brojevi 05/06/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 05/06/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news