Guenther Steiner je izjavio da je sretan napretkom novog bolida ali da je ipak oprezan jer ne može znati koliki su napredak napravile druge momčadi.

Prošlu sezonu je Haas završio na vrlo dobrom petom mjestu, samo 29 bodova iza Renaulta koji je bio ”best of the rest”.

U Haasu su zadovoljni brojkama koje dolaze iz zračnog tunela, ali nisu sigurni kako će stajati s obzirom na druge ekipa zbog aerodinamičkih promjena.

”Trenutno sve više manje ide po planu, ima malih kašnjenja ali ništa zbog čega bi se morali brinuti, To se događa svake godine.”

”Uvjeren sam da ćemo i dogodine imati dobar bolid ali koliko dobar ne mogu reći. Može se dogoditi da je netko našao rupu u pravilniku a mi nismo, na to ne mogu utjecati,” rekao je Steiner.

Na upit novinara ako se smatra ugroženim od ponovno dobro stojeće momčadi Racing Pointa i Saubera s Kimijem Raikkonenom, Steiner je odgovorio:

”Većina bi htjela biti na našoj poziciji ali isto tako mi želimo zadržati naše mjesto. Mi moramo napraviti dobar bolid preko zime i to je to.”

”Da je netko na početku prošle sezone rekao da će Haas završiti na petom mjestu svi bi pitali kako smo to napravili. Morate dati sve od sebe i napraviti bolji posao od drugih.”

Na kraju je šef Haasa dodao kako imaju u planu zaposliti dodatnih 10-20 osoba gdje procjene da se mogu poboljšati ali će struktura momčadi ostati ista.

”Ne možete zaposliti 800 osoba i već sljedeći dan vidjeti rezultate, to u Formuli 1 ne ide tako. Treba ići postepeno i tražiti ljude koji su ne samo kompetentni nego se uklapaju u momčad i u našu filozofiju rada,” zaključio je Steiner.