Haas ove godine ima velikih problema kad je konkurentnost bolida u pitanju, a dodatne probleme stvaraju Grosjean i Magnussen svojim nepromišljenim potezima. Šef momčadi Günther Steiner kritizirao je vozače nakon Velike nagrade Velike Britanije.

Nakon što su startali s 14. i 16. pozicije, vozači Haasa našli su se u međusobnoj borbi. Vozili su kotač uz kotač, sve dok nije došlo do kontakta pri izlasku na pravac Wellington. Udarac je probušio stražnju lijevu gumu na bolidu danskog, a stražnju desnu na bolidu francuskog vozača. Bilo je još oštećenja pa su kroz sljedećih nekoliko krugova odustali i jedan i drugi.

“Neprihvatljivo je ovo što se dogodilo. Jasno im je objašnjeno nakon utrke u Barceloni što ne smiju činiti”, bijesan je bio šef momčadi Günther Steiner.

Na Velikoj nagradi Španjolske Haasovi momci također su se upustili u dvoboj i momčad je izgubila neke važne bodove. Sada prolazi kroz veliku krizu, bodova nema još od Monaka, a Romain Grosjean rekorder je sezone po broju odustajanja. Ima ih pet.

Ljutnju Steinera može se razumjeti: “Svi ovdje rade kao ludi, a onda kad se čini da imamo priliku, budući da su dugački stintovi u petak izgledali dobro, oni se zabiju jedan u drugoga već u petom zavoju. To nije prihvatljivo.”

Kako je izgledao sastanak nakon utrke nije teško zamisliti: “Za objasniti nešto poput ovoga, ne treba vam mnogo vremena. Ponekad možete reći jako puno s malo riječi. Svi naporno radimo kako bismo izašli iz ove rupe u koju smo upali i svi to vidite.”

“Radimo gotovo nemoguće stvari, a onda kad dođemo u priliku boriti se za bodove ili barem naučiti nešto kako bismo napredovali, oni naprave ovako nešto. Mislim da nikakva dodatna objašnjenja nisu potrebna”, rekao je Steiner.

Haas nakon deset održanih utrka ima samo 16 bodova i to je najlošiji start za momčad, u njenoj kratkoj povijesti.