Nakon komentara Maxa Verstappena u Austinu o nelegalnosti Ferrarijeve pogonske jedinice, Sebastian Vettel se nakon kvalifikacija u Brazilu, u kojima je došao do druge startne pozicije upravo iza Nizozemca, našalio na račun Red Bulla i njihove brzine tijekom kvalifikacija, čak i na pravcima.

Ipak, Vettel se nije upustio u takve diskusije, već je odmah čestitao Maxu i Red Bullu na osvojenom pole positionu u Interlagosu.

”Čestitam Maxu i Red Bullu na odličnim kvalifikacijama. Ipak, malo je Sumnjivo vidjeti toliko brz Red Bull na pravcima,” sa smiješkom je prokomentirao Vettel.

”Mislim da nisu koristili neku novu pogonsku jedinicu niti nešto novo pa smo se zato malo iznenadili. Uvijek smo bili malo brži na pravcima od njih, ali su danas i on i Albon imali našu brzinu. Ne znam zašto jer mi nismo promijenili ništa.”

Na upit da prokomentira njegove kvalifikacije, Vettel je odgovorio:

”Imao samo malo proklizavanja u posljednjem zavoju tijekom prvog pokušaja u Q3, ali se Max na kraju još poboljšao tako da čestitke još jednom na tome. Zadovoljan sam prvim startnim redom, ali tek u utrci ćemo vidjeti kako zapravo stvari stoje.”

”I Mercedes i Red Bull imaju malo bolju potrošnju guma nego mi pa će biti zanimljivo pratiti te dvoboje. Imamo brzinu i poziciju na stazi pa se nadamo dobroj utrci, ja sam optimističan…” zaključio je Vettel.