Toto Wolff je izjavio kako od Finca očekuje iste rezultate koje očekuje Lewisa Hamiltona sljedeće sezone. U protivnom, Austrijanac će tražiti drugog vozača.

U prošlu je sezonu Valtteri Bottas ušao s tri postolja u prvih pet utrka, no njegova je forma pala te je u posljednjih pet utrka imao samo jedno postolje. Cijelu je sezonu prošao bez ijedne pobjede dok je njegov kolega Lewis Hamilton imao 11 pobjeda u 21 utrci.

Ako Bottas ne bude pokazao bolje predstave, Mercedes možda neće čekati ni kraj nadolazeće sezone jer kako znamo Esteban Ocon strpljivo čeka svoju priliku.

Wolff ipak smatra kako će Bottas pokazati svoje pravo umijeće. Austrijanac tvrdi da je njegov vozač prošle sezone jednostavno nije imao sreće. Tako je dao primjer Azerbajdžana gdje je Bottas vodio do samog kraja utrke kada je prešao preko ostatka na stazi nakon čega mu je pukla guma.

“Valtteri točno zna gdje mora biti sljedeće sezone. Mora biti na istoj razini na kojoj je Lewis.”

“To je potrebno da ima mjesto u našoj momčadi i za sezonu 2020. godine. On to jako dobro zna i on to svakako može,” tvrdi Wolff.

Ovaj ultimatum teško je izvediv jer vođa momčadi smatra kako će trenutni prvak svijeta biti samo još bolji u nadolazećoj sezoni.

“Vidim napredak kod Bottasa, no mora se boriti s peterostrukim prvakom svijeta.”

“Za pobjedu nad prvakom svijeta mu treba njegova najbolja i zrela predstava. Valtteri zna koliko će to teško biti, no on to ima u sebi.”

“Vjerujem ako se stvori pozitivna vibra oko Valtterija da on može doći do naslova prvaka,” zaključio je vođa Mercedesove momčadi Austrijanac Toto Wolff.