Zbrka oko žute zastave dovela je do eliminacije Landa Norrisa u prvom kvalifikacijskom krugu za Veliku nagradu Azerbajdžana.

Norris je usporio tijekom svog posljednjeg pokušaja brzog kruga nakon što su žute zastave bile prikazane u posljednjem sektoru zbog incidenta u kojem je sudjelovao Alpineov Esteban Ocon.

Međutim, očito su zastave bile uklonjene do trenutka kada je Norris stigao do zavoja broj 16, s istaknutom bijelom zastavom na ulazu u sljedeći zavoj, što je ukazivalo na sporo vozilo na stazi.

Norrisov trkaći inženjer Will Joseph ispričao se radija jer je vladala zbrka oko toga je li Norris morao smanjiti brzinu u tako ključnom trenutku.

Iako je izgledao potišteno odmah nakon kraja sesije, Norris je priznao da se nada dobrom ishodu utrke:

“Morat ću se nadati dobrom ishodu, zar ne. Bolid je bio dobar, svi su odradili svoje druge krugove, ali ja nisam, tako da sam jednostavno nisam imao sreće.”

“To je što je, ali pred nama je duga utrka, imamo nekoliko dobrih guma na raspolaganju, pa da, pokušat ćemo biti optimistični i vidjeti što možemo napraviti sutra.”

“Iskreno, nisam razmišljao o utrci, večeras je vrijeme za to, ali još uvijek se nadam da možemo postići dobar rezultat.”

“Bolid je brz, mislim da bih u krugu u kojem sam bio lako mogao biti drugi, što je frustrirajuće, ali ništa ne mogu učiniti.”

Eliminacija za Norrisa, koji pokušava sustići 62 boda prednosti svjetskog prvaka Maxa Verstappena, prekida McLarenov savršeni rekord ove sezone jer su na svakoj utrci do sada oba njihova vozača ulazila u Q3, te značajno umanjuje njegove šanse da dostigne Verstappena na vrhu poretka.

Ovo je Norrisov prvi izlazak iz Q1 još od prošlogodišnje VN Las Vegasa. Ulaskom u trkaći vikend u Bakuu, potvrđeno je da je McLaren revidirao svoja ‘Papaya pravila’ te će nastojati podržati Norrisa u njegovoj borbi za naslov.

Međutim, Oscar Piastri – koji se kvalificirao kao drugi – mogao bi biti predaleko da bi pomogao, a Norris je izjavio da bi bilo glupo očekivati bilo kakvu podršku od svog timskog kolege u ovakvoj situaciji.

Objava Norris: Duga je utrka i nadam se dobrom rezultatu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic