Nakon što je Helmut Marko rekao da Mark Webber uporno želi razgovarati s Red Bullom o budućnosti svog štićenika, Oscar Piastri poručio je kako u tome nema nimalo istine.

Helmut Marko osebujna je ličnost u svijetu Formule 1 i već je navikao javnost na svakojake izjave koje često podignu veliku buru. Tako je nedavno rekao kako Mark Webber intenzivno traži razgovor s vodstvom Red Bulla, a tema tog razgovora bila bi budućnost Oscara Piastrija, vozača McLarena kojemu je Webber menadžer.

Upitan za tu izjavu Red Bullovog savjetnika, Piastri je u odgovoru bio vrlo jasan.

“Mislim da svi znamo da Helmut svašta govori medijima. Koliko sam ja upoznat, u tome nema nimalo istine. Ja sam vrlo, vrlo sretan ovdje gdje jesam. Momčad me izrazito podržavala od mog dolaska u F1, dala mi je priliku u F1. U ovom trenutku u poretku su na vrlo sretnom mjestu, tako da sam više nego sretan ovdje gdje jesam.”

“Pod ugovorom sam iduće dvije godine i sigurno ne tražim priliku za odlazak negdje drugdje. Kakav bi to vikend u F1 bio bez nekakvih Helmutovih komentara? Dobar je to kompliment, rekao bih, ali opet, ja sam vrlo sretan tu gdje jesam, a oni imaju prilično veliki bazen vozača među kojima mogu birati”, dodao je Australac.

Oscar je počeo voziti za McLaren 2023. godine, a do sada je ostavio izuzetno dobar dojam. Prošle je godine dvaput bio na postolju, a uspio je pobijediti u sprint utrci na VN Katara. U ovoj sezoni pobijedio je na Velikim nagradama Mađarske i Azerbajdžana, ima još četiri druga i jedno treće mjesto.

Bivšeg vozača Formule 1, Ralfa Schumachera, ne iznenađuje što bi timovi poput Red Bulla željeli vidjeti Piastrija u svojim redovima.

“Da sam ja na čelu Red Bulla, i ja bih također pokušao dovesti Piastrija. On nije samo izvrstan talent, već je i ekstremno beskompromisan. Bit će još i bolji u budućnosti, a ti mali nedostaci koje još uvijek ima u odnosu na Norrisa, ubrzo će nestati.”

“Osim toga, Red Bull se ne može oslanjati na to da će Verstappen i dalje biti u timu 2026. Moraju biti spremni na to, a Piastri bi bio idealna zamjena. Zato sam vrlo znatiželjan kako će McLaren pristupiti toj temi Piastrija u budućnosti”, rekao je Ralf.

U ukupnom poretku vozača Piastri trenutačno drži četvrto mjesto, a on i Norris imaju odličnu priliku donijeti McLarenu prvu konstruktorsku titulu nakon 1998. godine. Pet utrka prije kraja sezone prednost pred Red Bullom je 40 bodova.

Objava Piastri odgovorio na glasine o prelasku u Red Bull: Helmut svašta govori medijima pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak