Dvostruki svjetski prvak, Fernando Alonso, rekao je prije završne utrke sezone da Max Verstappen zaslužuje osvojiti prvenstvo vozača Formule 1.

Španjolac je dodao da ne navija za Verstappena, ali je objasnio zašto misli da Nizozemac zaslužuje osvojiti svoj prvi naslov ispred branitelja naslova Lewisa Hamiltona ove sezone.

“Nije da ja navijam za Maxa, već po mom mišljenju on to zaslužuje. Svatko ima drugačije mišljenje, ali on podiže taj Red Bull na drugu razinu. Mislim da je to vrlo zanimljivo gledati izvana, to je dobro za navijače.”

“Mercedes je u posljednje vrijeme bio učinkovitiji i sada su pobijedili na nekoliko utrka, ali Max vozi – po mom mišljenju – jedan korak ispred svih nas. Vidjeli smo kvalifikacijski krug u Džedu, sve dok nije dotaknuo zid u zadnjem zavoju, taj krug je dolazio od Maxa, a ne od Red Bulla”, pojasnio je Alonso.

Alonso također smatra da Mercedes zaslužuje konstruktorsko prvenstvo jer je automobil superioran u odnosu na ostatak bolida.

Fernando je naglasio kako ima svoju misiju na koju se mora usredotočiti. Njegov Alpine je sada 29 bodova ispred AlphaTaurija i na rubu osiguravanja pete pozicije u konstruktorskom prvenstvu ovog vikenda.

“Nisam u borbi za mjesto u vozačkom poretku pa podržavam svoju momčad. Borimo se za peto mjesto u poretku, sada imamo dobru prednost u odnosu na Pierrea i Yukija u AlphaTauriju, ali nikad ne znaš što bi se moglo dogoditi u utrci pa moraš biti usredotočen i dati dobar učinak.”

“A ono što se događa naprijed, kao obožavatelj motosporta jednostavno pratiš i svjestan si stresa, ali to je taj užitak. Ali tko god pobijedi, to ne mijenja previše ni vaš pristup ni vaš vikend, kao što sam rekao, kad netko pita, ja mogu imati mišljenje i svatko ima drugačije – ali ne navijam za nikoga”, zaključio je.

Objava Alonso: Maxova vožnja je korak ispred ostalih pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic