Nakon uvodne dvije utrke nove sezone, Fernando Alonso ima dva boda na svom kontu. Kaže da su mogućnosti Alpinea mnogo bolje, nego što trenutno rezultati pokazuju.

Na otvaranju sezone u Bahreinu, deveto mjesto. Uz pogrešnu strategiju i probleme s motorom. U Saudijskoj Arabiji tjedan dana kasnije, borba s momčadskim kolegom za šesto mjesto, a onda odustajanje zbog kvara na bolidu. Tako se ukratko mogu opisati prve dvije utrke u novoj sezoni iz perspektive Fernanda Alonsa.

Iako nezadovoljan bodovnim učinkom, Fernando nije previše razočaran: “Mislim da sam imao dvije odlične utrke. Prvo u Bahreinu, no na nesreću s pogrešnom strategijom pri izboru guma za start. Startao sam na već korištenim gumama, a to mi je kompromitiralo cijelu utrku. S motorom također nije bilo vaš idealno u Bahreinu. Onda u Saudijskoj Arabiji, bio sam vrlo brz u kvalifikacijama, ali imao veliku nesreću jer neki drugi vozači nisu imali nove gume za Q3. Pokazalo se da je već korišteni set bio najbrži.”

“Tako da sam morao pretjecati neke bolide da bih se vratio do pozicije na koju pripadamo, što je po meni peta ili šesta pozicija. Završilo je odustajanjem, tako da je razočaravajuće imati samo dva boda nakon dva odlična vikenda.”

Alonso i Ocon imali su odličan duel u Džedi (Photo: James Moy / XPB Images)

Prema njegovom mišljenju, Alpine A522 ima kvalitetu za veće dosege. Španjolac se samo nada zaokretu u pogledu sreće pa da nekad i on profitira od tuđih problema.

“Čini se da je naša brzina nešto bolja od onoga što rezultati govore. Poklonili smo neke bodove ljudima koji su iza nas. Dugačak je put, sreća će se okrenuti pa nadam se da ćemo mi primati nekakve darove u budućnosti”, kaže dvostruki prvak svijeta.

“Sretan sam nastupima, ali izgubili smo bodove. Mislim da bih mogao biti šesti ili sedmi u prvenstvu, iskreno. Nisam na tim pozicijama, ali ne zato što nismo zaslužili, već zato što jednostavno nismo maksimizirali bodove.”

Jasno je na početku prvenstva da su Red Bull i Ferrari ispred svih, a onda dolaze zasad neuvjerljivi Mercedes, probuđeni Haas i Alfa… A tu negdje svoje mjesto traži i Alpine.

“Borio sam se za prvenstvo 2012. s trećim bolidom po brzini, tako da navikao sam. Možemo li biti treći bolid po brzini? Ne znam. Alfa Romeo djeluje malo brže na nakim mjestima, Haas je bio vrlo brz u Bahreinu, a Russell je bio dobar u Saudijskoj Arabiji. Ne izvanredan. Tu smo negdje i sada je na nama da ostvarimo napredak.”

“Možda nismo treći po brzini, ali čini se da bismo mogli biti konstantni. Čak i na ovoj utrci smo bez odustajanja mogli osvojiti šesto ili sedmo mjesto. To bi nas dovelo na dobar nivo po bodovima, ali kao što sam rekao, dalek je još put do kraja. Moramo nastaviti istraživati što nam se dogodilo s motorom”, poručio je Fernando.

Njegov momčadski kolega Esteban Ocon zasad bolje stoji. Skupio je 14 bodova u dvije utrke i šesti je u poretku.

Objava Alonso: Poklonili smo neke bodove onima iza nas, ali sreća će se okrenuti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak