Nastavlja se festival kazni zbog promjena komponenata pogonskih jedinica. Nakon Bottasa, Vettela i Russella, novi “kažnjenik” je Fernando Alonso.

Momčad Alpine potvrdila je danas kako će Fernando Alonso u nastavku vikenda na Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država u svom bolidu imati posve novu pogonsku jedinicu, što za njega znači i kaznu starta sa začelja poretka jer je već ispunio kvotu dopuštenih komponenata u ovoj sezoni.

Za Španjolca petak u Austinu nije bio posebno dobar. Na prvom treningu izgubio je dosta vremena zbog tehničkog problema, a onda se još izvrtio na kraju drugog treninga. Danas je na trećem odvozio 12 krugova i zabilježio tek 17. vrijeme.

Vidjet ćemo u nedjelju može li izvući nešto pozitivno za kraj ovog vikenda na Circuit of the Americas. Startat će sa začelja poretka, gdje će se pridružiti Sebastianu Vettelu u Aston Martinu i Georgeu Russellu u Williamsu, koji su već ranije objavili zamjenu pogonskih jedinica na svojim bolidima.

Mercedesov Valtteri Bottas u nešto je drukčijoj situaciji. Na njegovom bolidu zamijenjen je isključivo motor s unutarnjim izgaranjem, tako da njegova kazna vodi “samo” pet mjesta unatrag u odnosu na rezultat kvalifikacija.

Objava Alonso starta sa začelja na VN SAD-a pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak