Bruno Famin, privremeni šef Alpinea, otkrio je kako je francuski konstruktor u razgovorima s Mickom Schumacherom. Naime, Alpine razmatra sina legendarnog prvaka F1 za poziciju vozača u WEC-u.

Podsjetimo, Schumacher je ove sezone u ulozi razvojnog i rezervnog vozača Mercedesa nakon što je izgubio mjesto u Haasu od Nica Hulkenberga. S obzirom na to da je Williams jedina ekipa koja još nije potvrdila oba vozača za 2024., vjerojatno je kako Schumacher neće biti na gridu Formule 1 ni iduće godine.

Alpine se planira vratiti utrkama izdržljivosti i želi ponovno osvojiti 24 sata Le Mansa nakon trijumfa 1978. godine.

“To bi bila dobra prilika za obje strane, vjerujem. Trenutno smo samo u razgovorima, nadam se da ćemo uskoro organizirati probnu vožnju.

Faminovo vodstvo započelo je novu eru u Alpineu. Donedavni šef Otmar Szafnauer dobio je otkaz, a nema više ni sportskog direktora Alana Permanea. Pat Fry otići će u Williams, gdje će obnašati dužnost izvršnog tehničkog direktora.

“Napravili smo neke velike promjene krajem srpnja u ekipi. Te su promjene dovele do novog razmišljanja u ekipi, vrlo sam sretan s onim što sam do sada vidio. Mislim da smo od tada imali neke vrlo dobre utrke u smislu strategije,” rekao je Famin.

“Još uvijek promatram rad u obje tvornice. Cilj je vidjeti kako možemo biti još bolji, jedna od ključnih stvari je da svi zajedno rade. Moramo izvući puni potencijal kojeg imamo. Teško je sve to složiti u jednu stvar, a to je moj cilj.”

Alpine je šesti u poretku konstruktora s 84 bodova.

Objava Alpine u razgovorima s Mickom Schumacherom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić