U osvrtu na 2019. godinu, čelni čovjek Ferrarijeve momčadi prokomentirao je pobjedu Sebastiana Vettela na Velikoj nagradi Singapura. Smatra da je bila prava odluka dopustiti Nijemcu pobjedu u toj utrci za dobrobit njegove sezone.

Vettel se u prvom dijelu utrke vozio na trećem mjestu, iza momčadskog kolege Charlesa Leclerca i Lewisa Hamiltona u Mercedesu. Ranijim odlaskom u boks uspio je proći ispred obojice rivala i preuzeti vodstvo.

Leclerc je, logično, bio bijesan jer je momčad taktičkom odlukom dala prednost Vettelu, no konačna je odluka bila da Nijemac ne treba propustiti Leclerca na stazi.

Po mišljenju Mattije Binotta, šefa momčadi, to je bila važna i ispravna odluka jer se Vettelova forma popravila u drugom dijelu sezone, posebno u odnosu na brojne pogreške koje je činio na prethodnim utrkama.

“U prvom dijelu sezone bio je pod velikim pritiskom, ali mislim da je reagirao vrlo dobro u drugom dijelu. Pobjeda u Singapuru bila je ključna za njega, ne samo zbog pobjede, već zbog povjerenja u momčad. Znao je da se može osloniti na momčad, ako je potrebno.”

“Mislim da je bila ispravna odluka i pravo vrijeme za pustiti ga da pobijedi. Kad je stekao puno povjerenje u bolid, bio je vrlo brz. Gledamo li brzinu u utrkama, on i Charles bili su vrlo slični, dok je Charles bio brži u kvalifikacijama.”

“Zbog svega toga, pohvalio bih ga za drugi dio sezone i njegovu reakciju nakon ne baš laganog prvog dijela”, rekao je Binotto.