Ove sezone, što zbog utjecaja ograničenja troškova i logističkog izazova prvih utrka, niti jedna od vodećih momčadi nije napravila neke veće razvojne korake na svojim bolidima.

Međutim, početak europske sezone u Imoli teoretski bi trebao ponuditi savršenu priliku za uvođenje prvih velikih promjena.

No, iako postoji potencijal za pomake u performansama zbog novih dijelova, odluka da u Imoli bude prvi ovosezonski sprint-vikend, utjecala je na Ferrarijeve rokove donošenja nadogradnji.

Uz samo jedan sat treninga prije kvalifikacija u petak, nema dovoljno vremena za procjenu novih važnijih dijelova i podešavanje bolida za ostatak vikenda.

Šef Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto kaže da će velike nadogradnje ipak malo pričekati do neke druge utrke, jer se momčad umjesto toga želi više usredotočiti na iskorjenjivanje problema s poskakivanjem, koji je bio posebice izražen u Australiji prošlog vikenda.

“Mislim da bi to bio težak vikend u pogledu donošenja nadogradnji i pokušaja njihove evaluacije na treningu u petak, jer se očito morate usredotočiti na kvalifikacije koje su poslijepodne.” 

“Pokušat ćemo ublažiti probleme koje imamo do sada. Mislim na poskakivanje koje je utjecalo na naše performanse tijekom prošlog vikenda. Stoga, ponovno pokušavamo raditi na tom specifičnom problemu.”

“Ali, što se tiče nadogradnji, da kažem značajnih, to će biti kasnije u sezoni”, izjavio je Binotto.

I dok se momčad nadala da bi napokon mogla napraviti korak naprijed u formi ove sezone, Binotto priznaje da su stvari krenule bolje nego što je očekivao.

Na otvaranju sezone, Ferrarijevo poboljšano upravljanje gumama pokazalo se ključnim. U Australiji, Binotto smatra da je F1-75 jednostavno bio bolje uravnotežen od svih ostalih bolida, te da za to nisu samo zaslužne postavke bolida s mnogo downforcea:

“Mislim da je dobro izbalansiran automobil bio ključni element u pogledu upravljanja gumama, a vozači su se dobro snašli. Charles napravio prilično dobar posao.”

Objava Binotto: Imola neće biti pravo mjesto za nadogradnje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic