Do kraja sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 ostalo je šest utrka, a Ferrari će na barem dvije biti bez svog šefa momčadi…

Mattia Binotto neće predvoditi Ferrarijevu trkaću ekipu na minimalno dvije utrke u završnici ove sezone, a razlog tome je usmjeravanje koncentracije na razvoj novog bolida za Svjetsko prvenstvo 2022. Talijan je već propustio VN Turske, ovoga će tjedna putovati na utrku u Texas, ali potom planira “preskočiti” Meksiko i Brazil.

“Kalendar se mijenjao više puta od samog početka, tako da su se i moji planovi pomalo mijenjali, ali propustit ću barem dvije utrke do kraja sezone. U ovom trenutku, plan podrazumijeva da neću putovati u Meksiko i Brazil.”

“To su prekooceanske utrke, put je dugačak, dok u tvornici u Maranellu imamo mnogo posla. Treba voditi cijeli tim, naše odjele za šasiju i motor, kao i cijelu organizaciju. Razvoj bolida za 2022. sada sasvim sigurno ulazi u kritičnu fazu, a vremena je sve manje.”

Bez obzira na sve navedeno, Binotto tijekom trkaćeg vikenda sudjeluje u radu momčadi. Ulogu vođe na stazi preuzima trkaći direktor Laurent Mekies.

“Tijekom četvrtka i petka sam u uredu i mogu biti koncentriraniji na zbivanja u Maranellu. U subotu i nedjelju sam potpuno posvećen trkaćem vikendu. Propuštam taj rad u Paddocku, ali Laurent Mekies odrađuje odličan posao. Vrlo sam sretan kako vodi momčad kad ja nisam tamo”, izjavio je Binotto.

Objava Binotto propušta barem dvije utrke završnog dijela sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak