Uz jedan od najizjednačenijih vozačkih parova u Formuli 1 protekle sezone, u Ferrariju su itekako svjesni da bi moglo doći do kompromisa ako se momčad nađe u teškoj bici za prvenstvo.

Međutim, šef momčadi Mattia Binotto je jasan je da će i Sainz i Leclerc krenuti u novu sezonu ravnopravno i da će rezultati na stazi na kraju odlučiti hoće li doći do točke u kojoj moraju dati prednost nekome od njih.

“Što se tiče statusa vozača, kao što smo često govorili, to će diktirati rezultati na stazi. Prioritet je uvijek momčad, ali bez sumnje, ako se mogu natjecati za važnu poziciju u prvenstvu, rezultati će pokazati tko je ispred.”

“U ovoj fazi nam ne treba politika vozača ‘broj jedan’ ili ‘broj dva’. Jednostavno ćemo razgovarati o tome na temelju pozicija kad god za to bude vrijeme”, rekao je Binotto.

Sainz je imao odličnu prvu sezonu u Ferrariju prošle godine. Završio je s 5,5 bodova i dvije pozicije ispred Leclerca.

Međutim, Binotto ne misli da postoji razlog kako je Leclerc ove godine podbacio, jer smatra da monegaški vozač s vremena na vrijeme nije imao sreće.

“Za Charlesa, moram reći da sam jako sretan što vidim napredak koji je napravio ove sezone. Bio je vrlo brz u kvalifikacijama, čak i u zadnjem dijelu sezone gdje ga je možda Carlos malo više izazvao.”

“Ne treba zaboraviti da je u sezoni bilo par primjera, a to su Monako i Budimpešta, gdje nije imao sreće. Bez toga, teško je reći gdje bi završio, ali mu nedostaje barem 40 bodova u plasmanu. Dakle, bio bi dosta visoko u prvenstvu.”

“Mogu vrlo pozitivno ocijeniti njegovu sezonu. Nadalje, naučio je kako upravljati gumama, kako upravljati situacijama u utrci i tempom utrke. Tako da sam vrlo zadovoljan napretkom koji je napravio”, rekao je Binotto.

Objava Binotto: Rezultati će odlučiti o statusu vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic