Iza nas je drugi dan predsezonskih testiranja. Nakon što je na skraćenom jutarnjem dijelu testa najbrži bio Charles Leclerc u Ferrariju, na kraju drugog dijela današnjeg testa je najbrže vrijeme postavio njegov momčadski kolega Carlos Sainz.

Sainz je svoje najbolje vrijeme postavio na C4 komponenti Pirellijevih guma. Uz to, Sainz je skupi oi solidan broj krugova, 84 kruga. Za Ferrari je ovo bio dobar dan jer je Leclerc u jutarnjem dijelu skupio 54 kruga.

Suprotno početnim planovima, za Red Bull je cijeli dan vozio Perez. Postavio je drugo najbolje vrijeme, sedam desetinki sporije od Sainzovog vremena. Poslijepodne je trebao voziti Verstappen, no zbog prekida testa u jutarnjem dijelu zadržali su Pereza u bolidu i za poslijepodne kako bi Meksikanac proveo na stazi što više krugova. A i proveo je, skupio je 129 krugova u RB20. Jedini problem za Red Bull je bilo pregrijavanje kočnica, što nije previše poremetilo njihove planove.

Treće vrijeme je postavio Lewis Hamilton u svom prvom nastupu s novim Mercedesovim W15. Vozio je cijeli dan i skupio je čak 123 kruga.

Četvrti je bio McLarenov Lando Norris. On je bolid preuzeo od Oscara Piastrija koji je vozio u jutarnjem dijelu. Na kraju dana je Piastrijev najbolji krug bio dovoljan za deseto mjesto.

Još jedan dobar dan je imao Daniel Ricciardo u RB-u. Postavio je peto najbolje vrijeme. Najbrže vrijem jutarnjeg dijela testa je Leclercu na kraju dana bilo dovoljno za šesto mjesto. U prvih deset su još na osmom mjestu Esteban Ocon u Alpineu te deveti Valtteri Bottas u Kick Sauberu.

Većina vozača je imala čist dan i odradili su planirane programe. Kao što se zna, jutarnji dio je bio prekinut zbog problema s rubnicima pri čemu je Leclerc oštetio podnicu. Jedino je Sargeant imao još jedan problematičan dan, opet se izvrtio u desetom zavoju te su Williamsovi mehaničari opet morali popravljati štetu. A u završnim minutama nije nedostajalo ni akcije na stazi.

Sutra je na rasporedu treći i završni dan testiranja. Testiranje počinje kao i u ova prva dva dana, u 8 sati po našem vremenu.

Objava Carlos Sainz s najboljim vremenom testiranja zaključio drugi dan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Tomislav Radić