Lewis Hamilton, najdominantniji vozač u hibridnoj eri, u lovu je na rekordnu osmu titulu, no čini se da je Red Bull pripremio konkurentniji bolid te da bi ova sezona mogla biti napetija.

Talijan Stefano Domenicali, CEO Formule 1 u razgovoru za Auto Bild iznosi svoja mišljenja u pogledu Hamiltonove sezone:

“Siguran sam da može osvojiti osmu titulu, iako neće mu biti lako. Na vrhu poretka sve su manje razlike. Mora biti potpuno usredotočen i voziti savršeno jer konkurencija mu neće olakšati posao. Max Verstappen napokon želi svoju prvu titulu, tako da su tu svi sastojci za uzbudljivu sezonu.”

Lewis na pobjedničkom postolju nakon VN Bahreina (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Također Domenicali dodaje da je Hamilton važan za Formulu 1, te se nada njegovom ostanku i nakon ove godine:

“Lewis je važan”, kaže Domenicali. “Prije svega, pred njim je nevjerojatan izazov: postati prvi i jedini vozač s osam titula svjetskog prvaka. Dakle, njegov fokus će biti na tome. Naravno, on uz Formulu 1 također vodi i kampanju protiv rasizma. Ključno je da se osjeća ugodno u Formuli 1 jer tu pripada te ga i dalje želimo gledati, i mi i navijači.”

Pred Hamiltonom je nešto drugačija sezona od proteklih i stavljen je velik izazov pred njega. Lewis je nedavno napunio 36 godina, uzevši u obzir dug staž u Formuli 1, njegove misli koje sve više odmiču od iste te jednogodišnji ugovor s Mercedesom, ne bismo se trebali previše začuditi ako se ovo pokaže kao njegova posljednja sezona na gridu.

Preuzeto s portala GP1
Author: Karlo Papić