Uspješan, ali bez naslova

Trenutak koji je obilježio karijeru Felipa Masse svakako je gubitak naslova u posljednjim sekundama zadnje utrke u sezoni 2008.

Simpatičnom Brazilcu rođenom 1981. u Sao Paolu za kojeg svi govore kako je veliki džentlmen mjesto u Formuli 1 pružio mu je Sauber u kojemu je ostao do 2005. Godinu potom potpisao je za prestižnu Scuderiu Ferrari i tu ostao osam godina. U tome je razdoblju postigao i najbolje rezultate u karijeri, među ostalim i jedanaest pobjeda u karijeri. Posljednja ovosezonska utrka na kojoj je nastupio bila mu je i jubilarna, 250. utrka. Dvije su stvari obilježile Massinu karijeru. Prva je bila sezona 2008., kada mu je naslov prvaka izmakao za samo jedan bod. Da bi tragedija bila veća, te je sezone na domaćoj utrci u Brazilu pobijedio i dok su svi slavili pobjedu i naslov prvaka dvadesetak sekundi, daleko iza njegovih leđa Hamilton je pretekao Glocka i za jedan bod “ukrao” Massi naslov.
Druga stvar je je bila mnogo opasnija, a riječ je o nesreći koju je doživio na treningu u Mađarskoj. Massu je u kacigu pogodila 800 grama teška opruga otpala s bolida Rubensa Barichella. Onesviješteni Massa i Ferrari bez kontrole velikom su brzinom udarili u zaštitnu barijeru. Ozljeda glave okarakterizirana je kao opasna po život, no Massa se čudesno oporavio i nakon samo 11 tjedana vratio se u kokpit Ferrarija.