Nakon Aston Martina, Ferrari je postao druga F1 momčad koja je precizirala datum predstavljanja svog bolida za sezonu 2022.

Naziv bolida zasad ostaje tajna, no Ferrari je objavio da će svoj novi bolid predstaviti za točno mjesec dana, dakle 17. veljače 2022.

Iza Ferrarija je godina oporavka od one tragične 2020., koja je za tim iz Maranella bila rezultatski najneuspješnija godina unatrag 40 godina. Tijekom 2021. stvari su ipak izgledale dosta bolje, a u konačnom plasmanu konstruktora, nakon velike bitke s McLarenom, Ferrari je zauzeo treće mjesto. Također, izvrstan je dojam u svojoj premijernoj sezoni u crvenom bolidu ostavio Carlos Sainz, na kraju sezone peti u ukupnom poretku, pet i pol bodova ispred momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je osvojio sedmu poziciju.

Navedeni vozači ostaju u Ferrariju i za 2022. godinu, a šef momčadi Mattia Binotto često kaže kako je to trenutno najbolja vozačka postava u F1. Leclerc ima ugovor do kraja 2024. godine, a Binotto je već najavio kako će vrlo brzo početi pregovori sa Sainzom oko produljenja ugovora koji ističe na kraju ove sezone.

Jasno, u momčadi se nadaju kako će vozači za novu sezonu dobiti potreban alat za napad na pobjede. Na snagu stupaju nova pravila, a kako će pritom kotirati “Propeti konjić” bit će malo jasnije za nešto više od mjesec dana kad krenu predsezonska testiranja.

Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida:
10. veljače 2022. Aston Martin
17. veljače 2022. Ferrari

Objava Ferrari potvrdio datum predstavljanja bolida za ’22 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak