FIA je na svojim službenim stranicama objavila kako je prijava Andretti Formula Racing momčadi za ulazak u Formulu 1 bila uspješna te je sada ‘loptica’ prebačena na FOM koji mora pronaći zajednički jezik koji se ponajviše tiče komercijalnih prava i naknade za ulazak u sport kao 11. ekipa.

FIA je navela kako je prijava Andrettija bila jedina koja je ispunila sve uvjete u posljednjoj fazi ocjenjivanja potencijalnih kandidata, a poseban tim ljudi iz Svjetske automobilističke federacije je ocjenjivao prijave na temelju financija, sportskih rezultata i planova te raznih drugih parametara koji su ključni za ulazak u elitni rang natjecanja kao što je Formula 1.

Predsjednik FIA-e, Mohammed Ben Sulayem, je jasno naglasio kako je proces bio dugotrajan zbog puno faktora koje je trebalo uzeti u obzir, ali je također rekao kako nisu htjeli spuštati kriterije za niti jednu momčad.

”FIA je bila vrlo jasna prilikom natječaja kako će u obzir za ulazak u Formulu 1 uzeti samo one prijave koje će svojim dolaskom u natjecanje podignuti vrijednost istog. S obzirom na to, jedina prijava koja je zadovoljila sve uvjete i koja bi mogla biti dio buduće Formule 1 je ona od Andretti Formula Racing.”

”Želio bih se zahvaliti Michaelu Andrettiju te njegovom timu na odličnom poslu u pripremi same prijave, a zahvale idu i svim drugim kandidatima koji su izrazili želju ulaska u sport.  Zahvala ide i članovima FIA-e koji su radili mukotrpno na procjeni ovih pristiglih prijava kako bi se odabrala ona koja zadovoljava sve kriterije,” rekao je.

Za Andretti Formula Racing sada slijedi teži dio, onaj koji se tiče financija, a očekuje se da će momčad morati platiti veliku sumu novaca za ulazak u natjecanje.

Objava FIA odobrila Andrettijevu prijavu za ulazak u Formulu 1! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen