FIA je započela detaljnu analizu događaja na dramatičnoj Velikoj nagradi Abu Dhabija koja je odlučivala o naslovu prošlogodišnjeg prvaka, te obavijestila kako će konačne odluke o ishodima biti objavljene u ožujku.

Max Verstappen zaključio je osvajanje svog prvog vozačkog naslova u posljednjim krugu spomenute utrke prestigavši ​​konkurenta za naslov Lewisa Hamiltona. S lakoćom je to odradio radi svježih guma uzetih odlaskom u boks za vrijeme sigurnosnog automobila, a čiji je pak odlazak sa staze i rezultirao kontroverznom kraju sezone.

Hamiltonova momčad pokrenula je tada dva prosvjeda protiv ishoda utrke, ali su oba odbačena. Daljnje ulaganje žalbi se nije dogodilo.

FIA je kasnije najavila da će se napraviti detaljna analiza i pojašnjenje ovakvih situacija kako bi u budućnosti sve bilo jasnije.

Danas je FIA ​​priopćila da je taj proces pod vodstvom novog predsjednika FIA-e Mohammeda Bena Sulayema ​​– započeo.

“Predsjednik FIA-e pokrenuo je konzultacije sa svim F1 timovima o raznim pitanjima, uključujući i ovo. Ishod detaljne analize bit će predstavljen komisiji Formule 1 u veljači, a konačne odluke bit će objavljene na Svjetskom vijeću motorsporta u Bahreinu 18. ožujka.”

“Mohammed Bin Sulayem zatražio je od glavnog tajnika i nedavno imenovanog direktora trkaćih jednosjeda, Petera Bayera, prijedloge za reviziju i optimizaciju organizacije FIA-ine strukture Formule 1 za sezonu 2022”, stoji u priopćenju.

Objava FIA potvrdila da detaljno istražuje prošlogodišnju VN Abu DHabija pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic