Predsezonska testiranja bolida Formule 1 su završena, a u redovima francuske momčadi Alpine nema baš previše pozitive. Pierre Gasly kaže kako stvari ne izgledaju odlično za njegovu ekipu.

Nezahvalno je bilo što zaključivati na temelju rezultata zabilježenih na predsezonskim testiranjima, no ostao je dojam da u Alpineu nisu uspjeli napraviti željeni korak kojim bi se približili ekipama iz gornjeg dijela poretka Formule 1.

Ako se vratimo malo u prošlost, Alpine je prošle godine bio usamljen u svojoj prosječnosti. Puno je zaostajao za najboljima, a opet bio dovoljno dobar da ga četvorka sa začelja poretka ne može ugroziti. Naravno, cilj za 2024. bio je približiti se Ferrariju, Mercedesu, McLarenu i Aston Martinu, no čini se da je realizacija tog cilja dosta daleko.

Esteban Ocon i Pierre Gasly, gledajući najbrže krugove vozača tijekom tri dana testiranja, u poretku se nalaze na slabom 16. i 17. mjestu.

U razgovoru za Sky Gasly je komentirao: “Mislim da ne izgledamo odlično, ali u isto vrijeme, imamo još nekoliko dana za pokušati shvatiti sve ono što smo odradili. Okretali smo bolid naglavačke, odradili puno testova. Nadam se da će nam neke analize i odgovori donijeti nešto bolje performanse. Doznat ćemo, sljedeći petak više se nitko neće skrivati.”

“Mislim da trebamo biti strpljivi, čak i ako bolid nije prema željama nas vozača, očigledno bi moglo trebati malo više vremena dok iz njega izvučemo performanse koje želimo. Na druge se stvarno zasad nismo fokusirali, budući da se toliko puno toga događalo s naše strane.”

Alpine je za ovu sezonu pokušao značajnije promijeniti koncept svog bolida, a očekivano je da onda treba više vremena za podešavanje. Stoga, Gasly očekuje težak početak sezone.

“Neće nam biti lako na prvoj utrci. Nećemo startati tamo gdje bismo željeli, no moramo si dati vremena za razumijevanje novog koncepta bolida. Dobra je stvar da smo vrlo jasno identificirali na čemu moramo raditi kao momčad. Vrijeme će pokazati hoćemo li uspjeti srediti postavke bolida za prvih nekoliko utrka sezone ili nećemo, ali sigurno će nam trebati agresivan plan nadogradnji kako bismo smanjili zaostatak.”

“S Estebanom je također sve bilo jasno, odmah smo imali slične povratne informacije. Sada je sve na analizama možemo li popraviti te probleme podešavanjem uoči idućeg tjedna ili ćemo trebati neke veće nadogradnje da bismo riješili probleme koje smo identificirali.”

“Posla je puno, a bila su samo tri dana testiranja. Proletjela su. Pokušat ćemo dovesti bolid u najbolje moguće stanje za idući tjedan”, poručio je Gasly.

Kao što je rekao francuski vozač, na konačne odgovore o odnosima snaga među timovima, morat ćemo pričekati VN Bahreina idućeg vikenda.

Objava Gasly: Alpine ne izgleda odlično pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak