Pierre Gasly u Alpha Tauriju je najugodnije iznenađenje ove sezone. Cijelu sezonu pruža sjajne vožnje u kvalifikacijama i u utrci, bori se protiv Ferrarija i McLarena te ih pobjeđuje. Tako je bilo i na VN Turske. Sjajan četvrti u kvalifikacijama i šesti u utrci, a da nije bilo kontakta s Alonsom u prvom zavoju na startu utrke i kazne od pet sekundi, rezultat bi možda bio i bolji.

Francuz se našao u „sendviču“ u tom prvom zavoju, s unutarnje strane ga je napadao Perez, a s vanjske Alonso. Nije imao puno prostora za manevar i došlo je do kontakta s Alonsom nakon kojeg se Španjolac izvrtio. Suci nisu imali razumijevanja i kaznili su ga s pet sekundi i dva kaznena boda. Prema njihovom mišljenju Gasly je u potpunosti kriv za sudar jer nije ostavio dovoljno prostora za Alonsa s vanjske strane.

Nakon utrke Gasly je dao svoje mišljenje o incidentu: „Bili smo trojica jedan pored drugoga i očito da je u takvim situacijama vrlo nezgodno. Zapravo još nisam vidio snimku, ali bilo je kontakta. Pokušao sam ići onuda kuda sam mogao, ali sa Sergiom s unutarnje i Fernandom s vanjske strane, bilo je prilično usko ulazeći u prvi zavoj.“

Dobivenu kaznu je odradio prilikom promjene guma i stigao do šeste pozicije. Nedostajalo mu je malo više brzine da izazove Hamiltona za peto mjesto u završnici utrke jer je Britanac imao manjih problema s gumama. Za postoljem, odnosno trećeplasiranim Perezom zaostao je 11 sekundi i da nije bilo kazne mogao je osvojiti i pokoji bod više. Bez obzira na to, prekinuo je niz od dvije utrke na kojima nije osvojio nijedan bod.

„Stvarno sam zadovoljan s našim nastupom. Fantastično je opet biti u prvih šest i samo 10 sekundi od podija kada se u obzir uzme da smo imali kaznu od pet sekundi. Dakle, danas smo bili u pravom ritmu završivši par sekundi iza Lewisa, a i Charles nije bio daleko tako da sam sretan s time.“

„Prošle dvije utrke, u smislu izvedbe, su bile jako dobre, ali znamo da nedjeljom nismo maksimalno iskoristili prilike. Mislim da smo ovaj vikend to i napravili. Cilj je, naravno, tako nastupati do kraja godine“, poručio je Francuz.

Objava Gasly: Nezgodan start je krivac za kontakt s Alonsom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Alojzije Brcic