MONTMELO, SPAIN - MAY 13:  Pierre Gasly of France is seen driving for Infiniti Red Bull Racing at Formula 1 Testing at Circuit de Catalunya on May 13, 2015 in Montmelo, Spain.  (Photo by Andrew Hone/Getty Images)

Red Bullov junior i GP2 vozač, 19-godišnji Pierre Gasly, na prvom sezonskom testu u Barceloni je isprobao dva bolida – Red Bullov RB11 i Toro Rossov STR10. Francuz je nakon toga rekao da je mala razlika između dva jednosjeda sestrinskih momčadi. Gasly je bolid ekipe iz Faenze vozio u utorak, a to je bila njegova prva vožnja bolida Formule 1. Sljedećeg dana se prebacio u RB11 u kojemu je postavio treće vrijeme. Upitan da usporedi dva bolida s Renaultovim pogonskim jedinicama, Gasly je rekao:

“Da budem iskren, razlika je stvarno mala. Što se tiče vremena po krugu, uglavnom je isto. Postojale su neke male razlike, ali i uvjeti su u srijedu bili malo drugačiji u usporedbi s utorkom – vjetar nije bio istog smjera.”

Gasly je dodao da je svakim krugom imao sve više samopouzdanja:

“Stekao sam više iskustva te sam znao malo više što trebam činiti. Poboljšao sam svoje vrijeme po krugu i vožnju, a imao sam i bolji osjećaj u bolidu. Ukupno gledajući je bilo bolje pa sam sretan zbog toga. Mislim da je balans veoma sličan između oba bolida.”

Izvor: GP1.hr

The post Gasly: Red Bull i Toro Rosso su slični appeared first on Auto FM.