Romain Grosjean napušta Haas na kraju sezone, a izvjesno je da će to biti i kraj njegove karijere u Formuli 1. Osvrćući se na svoju karijeru, ali i karijeru drugih vozača njegovog godišta, Francuz smatra da je cijela ta generacija zapravo u Formulu 1 došla u krivo vrijeme.

Najavljivani kao nove velike zvijezde u Formuli 1, Romain Grosjean i Nico Hülkenberg ostali su bez ijedne pobjede u Svjetskom prvenstvu. Nisu dobili priliku voziti za neki od najjačih timova, niti iskusiti borbu za naslov prvaka.

Francuz ističe da njegova generacija općenito nije imala sreće u Formuli 1, kao da su se on i još nekolicina dobrih vozača pojavili u pogrešno vrijeme.

“Kad malo razmišljam, možda nije bilo dobro biti dio te generacije 1986/87. Paul Di Resta, Nico Hülkenberg, ja, donekle čak i Sebastian Buemi. Svi smo došli u vrijeme kad su najbolja mjesta bila zauzeta. Stariji vozači još nisu odlazili iz Formule 1, a nakon toga su došli mlađi i mi nikad nismo dobili svoju priliku.”

“Ne možete mnogo napraviti po tom pitanju, tako to ide. No, bilo je izvanredno deset godina biti dio Formule 1. Mislim da sam postigao što sam želio. Naravno, želio sam biti prvak svijeta, ali otkrijete da bez pravog alata za to nemate šanse.”

“Nadam se da će se to promijeniti u budućnosti. Formula 1 bi bila mnogo bolje mjesto kad u njoj ne bi dominirala samo jedna momčad”, kaže Grosjean.

Za razliku od Hülkenberga, Grosjean je barem iskusio uspon na pobjedničko postolje, čak deset puta. Imao je dvije vrlo dobre sezone s Lotusom 2012. i 2013. No, dok se Grosjean donekle pomirio s odlaskom iz F1, Hülkenberg se još uvijek nada mjestu na gridu u sljedećoj sezoni. Čeka se odluka Red Bulla o tome koji će vozač biti kolega Maxu Verstappenu.