Nakon što je VN Francuske pomaknuta na vikend prije, od 18. do 20. lipnja, zbog putnih restrikcija u Tursku, bilo je upitno održavanje testa Romaina Grosjeana s Mercedesovim bolidom na stazi Paul Ricard.

Na sreću Grosjeana, ali i svih koji bi voljeli da se Francuz od Formule 1 oprosti na sretan način, Mercedes je potvrdio da će se test s Hamiltonovim bolidom W10 iz 2019. godine održati prema prvotnom rasporedu 29. lipnja.

Grosjean je zadnjih par sezona odradio u slabijem bolidu Haasa te se nije imao priliku boriti za više pozicije, ali posljednji doživljaj u Formuli 1 neće mu biti teška nesreća na VN Bahreina prošle godine, već cjelodnevni test s dominantnim bolidom Lewisa Hamiltona otprije dvije godine.

Upitan koliko snažno će pritiskati na tom testu, Grosjean je odgovorio bez razmišljanja: „100 posto“, i nastavio: „Bit će Pirellijeve demo gume stoga će to igrati ulogu. Pretpostavljam da će mnogim ljudima biti važno vidjeti me u bolidu Formule 1 nakon onoga što mi se dogodilo. Možda ste me voljeli, možda ste me mrzili. Ono što mi se dogodilo je nešto što nikome ne priželjkujete.“

Objava Grosjeanov test u Mercedesu će se održati po planu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Alojzije Brcic