Prvi dan Velike nagrade Velike Britanije na stazi Silverstone nije baš usrećio domaćeg vozača i šesterostrukog prvaka svijeta, Lewisa Hamiltona.

Na prvom slobodnom treningu Hamilton je gledao u leđa Verstappenu, dok je na drugom postavio tek peto vrijeme. Brži od njega bili su Stroll u Racing Pointu, Albon u Red Bullu (prije nego je izletio), Leclerc u Ferrariju i momčadski kolega Bottas.

“Bio je to prilično težak dan, da budem iskren. Uvijek je vjetrovito ovdje, što je zapravo dobra stvar na ovoj stazi. Vjetar puše u različitim smjerovima.”

“Nama i našem bolidu to je učinilo stvari stvarno nezgodnima. Balans nije bio dobar kao što bih volio. Nije katastrofa, ali definitivno je to bio težak dan na stazi”, objasnio je u petak navečer Hamilton.

Drugi izlazak na stazu na mekšim gumama na drugom slobodnom treningu nije bio dobar za vozača Mercedesa i odlučio se vratiti u boks.

“Izašli smo na stazu i mislim da gume nisu bile dobre kao prvi put. Riješit ćemo mi to, imamo odlične inženjere. To je odlična stvar u našem timu, nastavljamo kopati po detaljima i nadam se da ćemo napraviti neke dobre promjene preko noći.”

“Inače, odlično mi je vidjeti ujednačenu konkurenciju, nadam se da će i u subotu biti tako neizvjesno”, poručio je Lewis.

Prvih pet na drugom treningu “naguralo” se u tek nešto više od tri desetinke sekunde, no subota će nam otkriti koliko je realan taj poredak. Hamilton je vodeći u Prvenstvu nakon prve tri utrke sezone, a u nedjelju će tražiti svoju sedmu pobjedu na domaćoj stazi.