Nakon što je posljednji slobodni trening na VN Saudijske Arabije završio drugim vremenom, Lewis Hamilton morao je na razgovor kod sudaca jer u dva navrata nije postupao u skladu s pravilima…

Nakon dvadesetak minuta trećeg slobodnog treninga u Saudijskoj Arabiji, dogodila se situacija u kojoj Hamilton nije poštivao dvostruku žutu zastavu te sigurnosnu signalizaciju. Zbog toga su suci morali otvoriti istragu i pozvati Mercedesovog vozača na razgovor. Službeni dokument možete pogledati ovdje:

Međutim, to nije bila jedina problematična situacija koju je Britanac izazvao. Nešto kasnije tijekom istog treninga Hamilton je sporo kružeći stazom zasmetao Pierreu Gaslyju i Nikiti Mazepinu, koji su bili u brzim krugovima. Posebno je nezgodna bila situacija s vozačem Haasa. Suci su i to zabilježili, tako da je Lewis imao dosta toga za objašnjavati.

Sudačka odluka s nestrpljenjem će se iščekivati. Ne treba posebno naglašavati koliko bi eventualna kazna mogla poremetiti Hamiltonove planove za ovaj vikend. S obzirom na to da kasni za Verstappenom osam bodova, zadnje što mu treba je grid penalty, iako je u Brazilu pokazao da se i to može prebroditi.

Objava Hamilton kod sudaca zbog nepoštivanja žute zastave pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak