Mercedesova ekipa provela je Valentinovo na stazi Silverstone, povodom predstavljanja bolida W11 s kojim će napasti Svjetsko prvenstvo Formule 1 2020. te prve testne vožnje tog bolida. Aktualni prvak svijeta, Lewis Hamilton, tom je prilikom komentirao pripreme za sezonu i nedavne komentare Maxa Verstappena.

Vozač Red Bulla izjavio je za Hamiltona tom prilikom da je “jedan od najboljih vozača, ali nije Bog“.

Šesterostruki prvak ove godine ima priliku izjednačiti rekord Michaela Schumachera od sedam naslova prvaka svijeta, a Verstappen i Red Bull željeli bi napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu te Britancu pomrsiti račune.

Prije nego će prvi put provozati svoj novi bolid W11 stazom Silverstone, Lewis je odgovorio što misli o tim Maxovim komentarima.

“Meni je smiješno to vidjeti. Moj je stav oduvijek bio da pričati treba na stazi, a ovakve stvari vidim kao znak slabosti”, rekao je Hamilton pa dodao da u novoj sezoni kao najveću prijetnju vidi svog momčadskog kolegu Valtterija Bottasa.

Ova sezona za Lewisa će biti osma u Mercedesu, a tražit će put do svog šestog naslova s tom ekipom i četvrtog uzastopnog. Ističe kako je u ovom predsezonskom razdoblju prilično opušten, iako zna kakve bi uspjehe mogao postići.

“U ovom dijelu godine zapravo ne osjećate pritisak, važno je malo se zabaviti. Koncentrirani ste, ali zapravo treba uživati u trenutku. Momci su vrijedno radili kako bi sastavili bolid, a samo nas dvojica imamo priliku voziti ga i to je doista nevjerojatno.”

“Meni je ovo osma godina u timu i šušur je isti svake godine. Ne možemo biti uzbuđeniji i motiviraniji. Zbog svih naših uspjeha, bilo bi prilično lagano prepustiti se opuštenom pristupu, ali svi su super fokusirani. Toliko je posla odrađeno u pozadini kako bi danas sve prošlo kako treba i mislim da su svi uzbuđeni i spremni za izazov koji je pred nama. To je najimpresivnija stvar”, poručio je šesterostruki prvak.