Najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga za VN Abu Dhabija je postavio Lewis Hamilton u Mercedesu. Drugo vrijeme je postavio njegov momčadski kolega George Russell, a treći je završio Charles Leclerc u Ferrariju.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Prvi trening u Abu Dhabiju je započeo u 11 sati po hrvatskom vremenu. Većina vozača je odmah izašla na stazu, a na prvom treningu je čak osam vozača koji nisu stalni vozači dobili priliku na prvom treningu. Patricio O’Ward u McLarenu je odmah po izlasku iz bokseva prijavio problem te je dobio naputak da se vrati u bokseve polako i bez promjena brzina.

Sergio Perez je u Red Bullu postavio najbrže vrijeme tijekom prvih 10-ak minuta, a većina vozača je odradila samo instalacijske krugove na samom početku. Charles Leclerc je vrlo brzo postavio malo brže vrijeme te su se njih dvojica izmjenjivali na vrhu poretka.

Nakon 15 minuta treninga vozači bez postavljenog vremena su bili O’Ward, Kubica, Drugovich i Ricciardo. Od vozača koji su ‘uskočili’ u bolid za prvi trening, najbrži je bio Liam Lawson u Red Bullu koji je na tvrdim gumama bio vrlo blizu vremena Sergia Pereza na mekanim gumama.

O’Ward se uspio vratiti na stazu nakon 20-ak minuta kada su mehaničari McLarena uspjeli riješiti problem na njegovom bolidu te je odmah postavio prvo mjereno vrijeme. Na nekolicini bolida smo vidjeli flo-wiz tekućinu s kojom momčadi provjeravaju kako se kreću struje zraka, a prema nekim informacijama nekoliko momčadi isprobava različite promjene na bolidima koje će koristiti dogodine.

U drugom dijelu treninga su vozači malo podignuli tempo te su se Bottas, Albon i Ocon pridružili Leclercu i Perezu na vrhu poretka. Logan Sargeant je na novom setu guma imao velikih problema u prvom zavoju te je blokiranjem kotača prilično uništio set guma, ali je uspio zaustaviti bolid prije zaštitne ograde.

Uz Sargeanta, i nekoliko drugih vozača je imalo manjih problema s blokiranjem kotača, ali su svi uspjeli proći bez većih oštećenja. Hamilton je, nakon prvog dijela treninga u kojem je djelovao rezervirano, uspio postaviti najbrže vrijeme desetak minuta prije kraja prvog treninga.

Russell je pokušao parirati Hamiltonu, ali je ipak bio malo sporiji. Vettel je uspio složiti dobar krug te je došao na šestu poziciju. Daniel Ricciardo je uspio složiti brzi krug tek u zadnjih desetak minuta te je došao do sedme pozicije, odmah iza Vettela.

Do kraja treninga nije bilo većih promjena te su dva vozača Mercedesa ostali na vrhu poretka. Charles Leclerc je postavio treće vrijeme, ispred dva Red BullaSergia Pereza i Liama Lawsona. Drugi trening kreće u 14 sati po hrvatskom vremenu.

Objava Hamilton najbrži na prvom treningu u Abu Dhabiju! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen