Od četiri ovosezonska dvoboja, Hamilton je dobio tri. Osim zadovoljstva zbog pobjede, nakon Velike nagrade Španjolske bio je zadovoljan i naučenim o svom rivalu…

Nije utrka za Veliku nagradu Španjolske počela savršeno za sedmerostrukog prvaka. Max Verstappen uspio je dobiti prvi čin te bitke i proći ispred Lewisa Hamiltona u prvom zavoju, međutim Britanac je kasnije u koprodukciji sa svojim Mercedesom odradio povoljniju strategiju te ipak došao do treće pobjede u sezoni.

“Prvi zavoj nakon starta nije bio idealan i to moramo pregledati, vidjeti kako učiniti bolje u budućnosti. Međutim, čim sam izgubio poziciju u prvom zavoju, prebacio sam se u drukčiji mod. Bio je to zapravo stvarno dobar dan.”

“Svake smo večeri do kasno raspravljali o strategiji. Imali smo sve mogućnosti pokrivene u tom pogledu. Naravno, pod uvjetom da ja odradim svoj posao na stazi. Vratiti se iz zaostatka od 20 sekundi nije bilo lako, ali mislim da je odluka na kraju bila ispravna”, komentirao je pobjednik VN Španjolske.

Dao je još jedan zanimljiv komentar o svom glavnom suparniku u borbi za naslov prvaka. Obojica proživljavaju najbolji ulazak u sezonu u svojim karijerama – Britanac ima tri pobjede i drugo mjesto, a Nizozemac tri druga mjesta i pobjedu.

“Nastavlja mi se sviđati ova borba koju vodimo. Nisam znao hoću li ga moći pratiti ovako izbliza kao što na kraju jesam”, izjavio je Hamilton.

“Naučio sam puno o Maxu, na ovoj utrci možda čak više nego na svim ostalim utrkama zajedno. Kad ste s ljudima na stazi, možete vidjeti različite stvari i pažljivo pratiti. Pratio sam ga relativno blizu te naučio nešto o njegovom bolidu i kako ga koristi. Dobra utrka u tom pogledu i odličan, odličan timski rad za nas.”

Dvoboj Hamiltona i Verstappena za sada je odličan, a činjenica da do kraja sezone imamo još 19 utrka može veseliti svakog ljubitelja Formule 1. Sljedeća utrka i prva prilika Verstappenu za uzvrat je Velika nagrada Monaka od 20. do 23. svibnja.

Objava Hamilton: Naučio sam o Maxu više nego na svim prijašnjim utrkama pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak