Lewis Hamilton ostvario je drugu pobjedu zaredom ovog mjeseca na inauguracijskoj Velikoj nagradi Katara, pomaknuvši se tako na osam bodova do Maxa Verstappena u poretku vozača.

No, Hamilton je rekao da još uvijek nije vrijeme za slavlje, te da je njegova pažnja sada u potpunosti usmjerena na preostale dvije utrke sezone i osvajanje rekordnog osmog naslova prvaka.

Počevši s prve startne pozicije, Hamilton je odlično odradio svoj start, nastavivši udobno voditi od kraja utrke.

“Danas je, naravno, utrka bila puno lakša radi kazni koje su dečki dobili za pogrešku koju su napravili jučer, pa je to današnju vožnju učinilo puno jednostavnijom.”

“Samo sam upravljao razlikom, čuvao automobil na sigurnom i pokušavao maksimalno iskoristiti prednost.”

“Općenito, nisam se osjećao ugroženo. Uspio sam pokriti sve odmah na početku, a nakon toga je samo bila usredotočenost na održavanje prednosti”, rekao je Hamilton.

Sa samo osam bodova između njega i Verstappena, sada s dvije utrke do kraja i Mercedesom koji pokazuje odličan tempo, Hamilton je rekao da nema vremena da “skine nogu s gasa” jer se ova uzbudljiva sezona bliži svom finalu.

“Posljednja dva tjedna bila su fantastična, jednostavno nevjerojatna. Ali, nema vremena za slavlje. Vratit ću se momčadi već sljedeći tjedan, a već sutra na daljnji trening. Misli moraju ostati na tome.”

“Zapravo nemam previše emocija, osim što sam vođen trenutnom situacijom. Bilo je važno smanjiti tu razliku od toliko bodova u ovih zadnjih nekoliko utrka.”

“Očito su [Red Bull] još uvijek vrlo brzi kao što ste mogli vidjeti danas s njihovim najbržim krugom i oba njihova automobila prilično lako prolaze gotovo svakoga. Dakle, još uvijek imamo posla i velika šteta za Valtterija danas”, rekao je Hamilton.

Objava Hamilton: Nema vremena za slavlje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic