Tijekom prve polovice sezone, gotovo na svim utrkama odvijale su se direktne borbe na stazi između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena. U najvećoj mjeri ti su okršaji bili korektni s obje strane – do VN Velike Britanije.

U prvom krugu utrke na Silverstoneu došlo je do prvog ozbiljnog sudara između dvojice kandidata za naslov, a sudeći prema pravom ratu riječima koji je počeo nakon toga, vjerojatno ne i posljednjeg.

Verstappenova prednost u poretku pala je s 33 na samo osam bodova, a Christian Horner optužio je Hamiltona za prljavu vožnju na Silverstoneu. Max je pak Lewisovo slavlje nakon utrke nazvao nesportskim jer je on u isto vrijeme bio u bolnici na pregledima. Toto Wolff je sudar prokomentirao rečenicom kako je “za tango potrebno dvoje”.

Jasno, sada se postavlja pitanje što će se događati u Mađarskoj. Utrka će se voziti prvog dana kolovoza i to je posljednja postaja u prvenstvu prije ljetne stanke. Bit će jako važna za raspoloženje u oba tabora tijekom skoro jednomjesečne pauze, a može se očekivati nastavak žestoke borbe na svim frontovima.

Hamilton se susreo s pitanjem hoće li on i Verstappen porazgovarati prije utrke na Hungaroringu i raščistiti stvari.

“Ne znam. Ja sam otvoren za to i nemam nikakvih problema. Mislim, ne znam stvarno što bismo si rekli. Jednostavno borba je sada tu, nastavit ćemo napadati, ali treba biti respekta na stazi. Ako ga neće biti, onda će se ovo događati češće, pretpostavljam. Potrudio sam se najjače da sve ostane čisto koliko je to bilo moguće”, izjavio je Britanac.

“On je skrenuo prema meni i sudarili smo se. Bio sam prilično frustriran jer trebamo ostavljati mjesta jedan drugome. Znao sam da imam kaznu i znao sam da moram dati sve što imam za svoju momčad i navijače. Nema predaje.”

Hamilton čestita Verstappenu nakon sprint kvalifikacija na Silverstoneu (Photo: Jiri Krenek)

Lewis nije rekao bi li on bio spreman napraviti prvi korak prema nekakvoj vrsti pomirenja. Još je nakon utrke komentirao da se on nema zašto ispričavati, tako da vidjet ćemo kako će to sve izgledati za desetak dana u Budimpešti.

Viđenja situacije su, naravno, različita. Ovaj sudar jako je polarizirao javnost, no Formula 1 konačno ima ono što joj je nedostajalo godinama – pravu borbu za naslov prvaka i veliko rivalstvo. Možemo samo željeti da VN Mađarske dođe što prije.

Objava Hamilton: Otvoren sam za razgovor s Verstappenom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak