Mercedesov Valtteri Bottas nije baš dobro započeo ovogodišnje prvenstvo. Nije se uspio u prvoj utrci priključiti svojem momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu u borbi protiv Maxa Verstappena.

Johnny Herbert vjeruje da je Bottas pored silnih medijskih kritika upravo ono što Mercedes, Toto Wolff i Hamilton žele od vozača broj dva.

“Bottas je napadnut s negativnim komentarima sa svih strana pošto mnogi kažu da mu baš i ne ide u karijeri. Ali, imao je dobrih nastupa. U nekim je prilikama pobijedio Lewisa. Poanta je u tome da on takav tempo nema baš često.”

“Ali, čak i kad nema tu brzinu, uspijeva momčadi dostaviti ono što Mercedesu treba, a to su bodovi za prvenstvo konstruktora i u tome je Bottas briljantan. Izaziva li probleme u momčadi? Ne. On je ono što Toto želi, apsolutno. Je li on ono što Lewis želi? Da”, objašnjava Herbert.

Nagađanje da bi Mercedes sredinom sezone mogao dovesti Georgea Russella kako bi mu se pružila prilika da uči od Hamiltona, Herbert smatra mogućom pojavom problema koje Hamilton i Wolff trenutno ne žele jer Lewis lovi svoj osmi naslov prvaka.

“Ne želite probleme i tučnjave i slične takve stvari. George bi upravo to mogao učiniti, kao što smo vidjeli u Bahreinu. Ali, Valtteri je puno radio otkako je stigao u Mercedes i postajao je bolji”, kaže Johnny.

Bottas je prije početka sezone izjavio da će biti sebičniji i zahtjevniji prema Mercedesu u borbi protiv svog momčadskog kolege. No, prva ovogodišnja utrka u Bahreinu dokazala je da od tih zahtjeva očito neće biti ništa.

“To još uvijek nije dovoljno za pobijediti Lewisa. Mislim da bilo tko u tom automobilu ne bi imao lak život, čak bi ga Max ili Charles teško prevladali”, zaključuje Herbert.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic