Tek drugi put ove sezone, oba Red Bullova vozača su završila na postolju, a šef momčadi Christian Horner bio je oduševljen što je Sergio Perez “oponašao” svog momčadskog kolegu Maxa Verstappena zadržavajući Lewisa Hamiltona iza sebe u poretku na protekloj VN Turske.

Bilo je to u 35. krugu kada je Hamilton, koji je započeo 11., sustigao Pereza i pokušao ga proći u 12. zavoju. No, njih dvojica su prošli kotač uz kotač do kraja kruga u Istanbul Parku. Perez je u jednom trenutku “skoro ušao u boks”, a u prvom zavoju novog kruga je vratio poziciju iako je Hamilton bio malo ispred na startno ciljnoj ravnini.

“Mislim da se utrkivao s Lewisom jednako snažno kao i Max. Možete vidjeti u 14. zavoju kako idu kotač uz kotač i da je Perez skoro završio u boksu!” 

“Lewis je Sergija malo potjerao široko, a onda je slijedila drag utrka po startno ciljnoj ravnini i Checo je uspio ostati naprijed, ma sjajan potez”, rekao je Horner.

Što se tiče razloga zašto je Red Bull pozvao Meksikanca u boks nakon što je uspješno obuzdao Hamiltona, Horner je rekao:

“Mogli smo ga ostaviti da nastavi držati Lewisa, ali odlučili smo se na izmjenu guma kako bismo na vrijeme osigurali poziciju na stazi jer nismo vjerovali da će gume dogurati do kraja utrke.”

Ususret sljedećoj Velikoj nagradi u SAD-u, Red Bull sada zaostaje 36 bodova za Mercedesom u prvenstvu, dok je Verstappen šest bodova ispred Hamiltona.

Objava Horner: Sjajni potezi Pereza pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic