Formula 1 momčad Alfa Romeo napravila je još jednu promjenu u svojoj organizaciji, nakon što je James Key postao njihov novi tehnički direktor, zamijenivši Jana Monchauxa.

Key, koji će službeno započeti s radom 1. rujna 2023., je već bio tehnički direktor za tadašnji Sauber, od 2010. do 2012. godine. Ovo je Keyeva prva uloga od njegovog odlaska iz McLarena ranije ove godine

Karijera mu se sastoji od uloga u Jordan Grand Prixu, gdje je 2005. postao najmlađi tehnički direktor Formule 1 u dobi od 33 godine, zatim u Midlandu, Spykeru i Force Indiji, zajedno s angažmanima u spomenutom Sauberu, Toro Rossu i naposljetku McLarenu.

“Drago mi je što se vraćam u Hinwil kako bih radio sa starim i novim kolegama u Sauberu. Imam jako lijepa sjećanja na vrijeme koje sam proveo tamo. Veselim se što ću voditi tehničku stranu momčadi u jednom od najkritičnijih trenutaka u njihovoj dugoj povijesti dok idemo prema novoj i uzbudljivoj budućnosti.”

“Pred nama je ogromna količina posla, ali uvjeren sam da će svaki pojedini član naše momčadi koji radi u Hinwilu imati predanost, odlučnost i želju da nas dovede do vrha. Znamo da će to zahtijevati vrijeme, trud i ustrajnost, a ‘dividende’ od ovog posla stići će tek u sljedeće dvije sezone i kasnije, ali pred nama je putovanje i putokaz koji trebamo slijediti i jedva čekam započeti.”

“Zahvalan sam Andreasu [Seidlu] na povjerenju koje mi je ukazao i veselim se što ću mu uzvratiti povjerenje i blisko surađivati s njim na izazovima i ambicijama koje su pred nama”, rekao je Key.

Spomenuti izvršni direktor Sauber Grupe, Andreas Seidl je dodao:

“Drago mi je poželjeti dobrodošlicu Jamesu jer nam se pridružuje da oblikujemo budućnost ovog tima. Jamesovo imenovanje ključan je korak na novom putu: on ima izvanrednu količinu iskustva u sportu, ne samo kao tehnički direktor, već i u raznim drugim ulogama unutar tehničke organizacije tima.”

“On će voditi proces transformacije tehničke strane tima, dajući nam alate i smjernice koje su nam potrebne da se uhvatimo u koštac s budućnošću.”

Objava James Key novi tehnički direktor u Alfa Romeu (Sauberu) pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic