Veliki povratak malog “Chire”

Jeep Compass diči se sa sofisticiranim izgledom i isto takvim pogonom na sve kotače koji ga čine najsposobnijim SUV modelom u klasi

Novi Jeep Compass skrenuo je u prodaju po cijeni od 196.543 kune. Osim u  Sport, Longitude, Limited i ekskluzivnom Trailhawk opremom trenutno je najbolja kupnja vrhunski opremljeni Launch Edition s dizelskim motorom 2.0 Multijet, 140 KS, 9-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače po cijeni od 289.000 kuna.

Osnovu čini platforma Fiat Chrysler grupe za 4×4 vozila, jista na kojoj je i Renegade, no od njega je nešto dulji, a kraći od Cherokee-a kojemu je i izgledom najsločniji. Iako postoje i verzije s pogonom sprijeda, novi Jeep se ističe naprednim 4×4 pogonom, takozvanim Active Drive i Active Drive Low sustavom koji automatski i bez prekida stalno prebacuje okretni moment na kotač s najvećim prianjanjem. Tu je i Select Terrain sustav upravljanja pogonom koji koordinira s dvanaest sustava u autu. Unatoč sposobnostima na terenu, Compass se može pohvaliti i s udobnim interijerom dizajniranim po uzoru na veće modele. Compass je opremljen središnjim zaslonom, u bolje opremljenim modelima veličine 8,4 inča. On obuhvać brojne opcijame, od  komunikacijskih, i navigacijskih do Infotainmenta. Može se povezati s Apple i Android sustavima.
U serijskoj opremi nalaze se i brojni sigurnosni sustavi, a svei modeli s 4×4 pogonom imaju automatski mjenjač s devet stupnjeva prijenosa, a izvedbe s 4×2 pogonom imaju šest stupanjski automatik ili šest stupanjski ručni mjenjač. Dolazi s paketima Sport, Longitude, Limited i ekskluzivnom Trailhawk opremom. Benzinske motore predstavlja 1.4 Multiair sa 140 KS i 170 KS s 4×4, a dizele 1.6 Multijet sa 120 KS, te 2.0 Multijet sa 140 i 170 KS.