Lamborghini Centenario bit će zasnovan na Huracanu

Pebble Beach je debelo iza nas, a mi na žalost nismo uspjeli doznati kako izgleda poseban Lamborghini koji je za taj event skrojen. Sportaš prozvan HyperVeloce ondje je pokazan samo najgorljivijim fanovima branda, a jedan od njih podijelio je s javnosti nekoliko pikanterija o tom automobilu…

Novi Lamborghinijev ultra-sportaš neće biti zasnovan na Aventadoru kako se to ranije nagađalo. Umjesto njega Talijani su odabrali manji Huracan. Isto tako ni ime HyperVeloce neće se zadržati do početka proizvodnje. Spomenuti naziv Lamborghini će zamijeniti onim Centenario LP 770-4 čime će se obilježiti stoti rođendan Lamborghinijeva osnivača Feruccija Lamborghinija.

Nadalje, ovaj ekskluzivni sportaš iz dotjeranog će 6.5-litrenog V12 atmosferca izvlačiti 770 KS. Kako bi taj motor uopće stao u Huracan manji sportaš dobit će veći međuosovinski razmak koji će biti zamaskiran brutalnijim izgledom na tragu do sada viđenih posebnih primjeraka koje je Lamborghini predstavljao. Performanse koje bi spomenuti motor trebao donijeti ovoj posebnoj seriji su maksimalna brzina od veća od 346 km/h i ubrzanje do stotke za 2.8 s. Ranije glasine o kabriolet i kupe izvedbama sada su svedene samo na kupe verziju koja će biti proizvedena u 20 primjeraka.

Lamborghini Centenario bit će zasnovan na Huracanu je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova