Na kraju prvog dana predsezonskog testiranja u Bahreinu, vozači Ferrarija bili su zadovoljni jer s njihovim novim bolidom nije bilo većih problema. Što se pak ponašanja bolida tiče, kao i njegove brzine, obojica poručuju da je prerano za zaključke.

Prvog dana u Bahreinu za Ferrari je u jutarnjim satima testirao Charles Leclerc, a onda nakon stanke za ručak volan je preuzeo Carlos Sainz.

Leclerc je u četverosatnom periodu odvozio 64 kruga, koristio je gume C2 i C3, na kojima je postavio i svoj najbolji rezultat 1:33,247. Španjolac je vozio pet krugova više, a bio je i nešto brži. On je na gumama C3 postavio vrijeme 1:32,584. Kad se sve zbroji, SF-24 prvog je dana prešao približno 720 kilometara.

Vremena u ovoj fazi nemaju neku važnost, za razliku od činjenice da je bolid savladao 133 kruga bez kvarova i problema. Prvi je dan testiranja uvijek fokusiran na raznorazna mjerenja kojima se pokušava utvrditi korelacija između podataka prikupljenih na stazi u odnosu na podatke koje momčad ima iz zračnog tunela i simulatora.

Leclerc je o svom dijelu testiranja rekao: “Naše prvo jutro testiranja bilo je prilično produktivno, posebno u pogledu kilometraže. Što se performansi tiče, jednostavno je prerano za komentare ili izvlačenje zaključaka. Odradili smo sve testove koje smo planirali i stvari se odvijaju u skladu s očekivanjima, što je pozitivno. Nastavit ćemo s radom i nadam se da ćemo imati još dva korisna dana testiranja uoči GP-a.”

Program se za vozače nije značajnije razlikovao, kažu u Ferrariju, a tijekom istog isprobavali su vožnju s različitom količinom goriva u bolidu.

“Bio je to pozitivan prvi dan testiranja ovdje u Bahreinu, s 373 odrađena kilometra. Uspjeli smo proći kroz cijeli naš program bez poteškoća, a prikupili smo korisne podatke za bolje razumijevanje bolida SF-24 zajedno s inženjerima. Kao i obično na predsezonskom testiranju, prerano je za zaključke, tako da ćemo nastaviti maksimalno iskorištavati iduća dva dana vožnje, kako bismo se pripremili za start sezone idućeg tjedna. Bio je dobar osjećaj vratiti se za volan nakon zimske pauze”, rekao je Sainz.

Drugog dana, u četvrtak, ponovno će Charles voziti ujutro, a Sainz poslijepodne.

Carlos Sainz, Ferrari SF-24

Objava Leclerc i Sainz složni: Rano je za zaključke pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak