Ferrarijev Charles Leclerc nema odgovor za lošu kvalifikacijsku sesiju za VN Japana, te smatra kako se i to moralo desiti jednom u sezoni.

Leclerc, poznat po solidnoj brzini u kvalifikacijama, bio je u kvalifikacijama tek osmi s 0,589 sekundi zaostatka za najbržim Maxom Verstappenom.

Momčadski kolega Carlos Sainz na kraju je odvozio solidno četvrto vrijeme, ali Leclerc nije mogao objasniti svoju razočaravajuću izvedbu, implicirajući da je to bila samo čudna epizoda koja se događa samo jednom u sezoni jer su se postavke bolida SF-24 činile dobro podešenima:

“To je jedna od onih sesija koju možda imate jednom u sezoni. Ali, definitivno nije dobar osjećaj. Sve je u redu inače, ravnoteža postavki nije daleko – uvijek se možemo malo poboljšati kao i u svakim kvalifikacijama.”

Leclerc je dodao da, iako mu za sada nedostaju odgovori, Ferrari bi se trebao moći osloniti na poboljšani tempo utrke:

“Sve što sam pokušao nije upalilo. Dakle, za sada nemam odgovor. Međutim, pozitivna stvar, ako je moramo pronaći, je da naš tempo za utrku izgleda solidno.”

“Ali, na ovakvoj stazi kvalifikacijska pozicija je izuzetno važna. Danas nismo dobro obavili posao.”

Leclercu je relativno rano u sesiji postavio svoj najbrži krug, dopustivši tako drugima da iskoriste evoluciju staze. Sukladno tome, bio je tek sedmi najbrži prije nego što je pao za još jedno mjesto. Upitan bi li konvencionalniji plan pomogao, Leclerc je odgovorio:

“Malo je ljudi popravilo krugove, zaista ne mislim da bi to pomoglo. Od Q1 do Q3, nije mi bila dobra sesija.”

Objava Leclerc: Nemam odgovor za loš rezultat pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic